DPS: Puna podrška Socijalističke partije Albanije predsjedniku Đukanoviću

Aleksandar Andrija Pejović, predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije Glavnog odbora DPS-a,učestvovao je na Balkanskoj konferenciji Partije evropskih socijalista (PES), čiji je domaćin bila Socijalistička partija Albanije.

Na sastanku PES-a u Tirani, koji je održan kao nastavak konferencije u Podgorici, razmotrena su pitanja partijske saradnje među strankama u regionu, u PES-u, Evropskom parlamentu i Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope. Razgovarano je i o ulozi civilnog društva i privrednog sektora u pregovorima i procesu integracije u Evropsku uniju. 

A. Pejović je u svom obraćanju istakao da je od izuzetnog značaja da se održi planirana dinamika procesa integracije u regiji i zahvalio je evropskim socijalistima na stalnoj podršci i fokusu koji imaju prema Zapadnom Balkanu, kako kroz direktnu političku saradnju sa sestrinskim partijama, tako i kroz regionalne inicijative. Posebno je ukazao i na značaj pravilnog i pravovremenog uključivanja privrede i cjelokupnog civilnog društva u pregovarački proces.

Edi Rama, predsjednik Socijalističke partije i premijer Albanije, je pozdravio odlične odnose s Crnom Gorom, čiji je dokaz upravo ova zajednička konferencija. Posebno je uputio svesrdnu podršku na predstojećim izborima predsjedniku Milu Đukanoviću ukazujući da se radi o jasnom proevropskom izboru koji garantuje dalju stabilnost i napredak regiona.

Služba za informisanje DPS Crne Gore


Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član