DPS Prijestonice: Dejana Dizdar izabrana za predsjednicu Kluba odbornika DPS Prijestonice

Na sinoćnjoj sjednici Izvršnog odbora DPS Prijestonice za predsjednicu Kluba odbornika DPS Prijestonice izabrana je Dejana Dizdar, a za njenu zamjenicu Jovana Draganić.

Novim kadrovskim rješenjima naša partija izrazila je spremnost za osnaživanjem i jačanjem kapaciteta u ljudskim resursima, a sve sa ciljem daljih reformi i unaprijeđenja politika u našoj prijestonici. Osim toga, ovakvim izborom čelnih ljudi naš Klub odbornika postaje jedan od rijetkih ako ne i jedini u Crnoj Gori koji je na taj način i u tolikoj mjeri povjerio ove uloge ženama.

Dejana Dizdar je na Cetinju završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, smjer hemijska tehnologija, a magistrand je na Fakultetu za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju UDG.

Svoje radno angažovanje započela je u JU Gimnazija Cetinje kao profesorica hemije. Pored obrazovnog rada bavila se u velikoj mjeri organizacijom vannastavnih aktivnosti, za unaprijeđenje uslova i razvoj potencijala srednjoškolaca.

Bila je volonterka i članica UO Crvenog krsta i direktorica omladinske NVO Građanski kreativni centar.

Dobitnica je nagrade „Iskra” za građanski doprinos opštem dobru u 2018. godini.

U Demokratskoj partiji socijalista je aktivna kao članica Glavnog odbora DPS-a Crne Gore, članica Glavnog odbora Alijanse žena DPS Crne Gore i predsjednica lokalnog odbora Alijanse, članica Izvršnog i Opštinskog odbora DPS Prijestonice Cetinje. U prethodnom sazivu Skupštine Prijestonice Cetinje bila je odbornica, a 2021. godine izabrana je i za predsjednicu Skupštine.

Jovana Draganić je diplomirana inženjerka agronomije i magistrand na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis.

Obavlja funkciju samostalne savjetnice za autorizaciju projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Bavi se naučno-istraživačkim radom.

Aktivna je kao članica Odbora DPS Prijestonice, Glavnog odbora Alijanse žena i Glavnog odbora Savjeta mladih. Predsjednica je Komisije za kulturu i saradnju sa civilnim sektorom Savjeta mladih DPS Crne Gore. U Savjetu mladih DPS Prijestonice obavlja funkciju potpredsjednice.

Opštinski odbor DPS Prijestonice  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član