DPS: O šteti koju ste nanijeli Crnoj Gori tek ćete pričati, i to pred nadležnim organima

Apsurdno je da najgora Vlada u istoriji Crne Gore, jedina na svijetu koja je nastala u manastiru, spočitava nešto o spoljnopolitičkom kursu bilo kome – a naročito onima koji su tokom svog mandata uveli državu u NATO, i učinili je liderom na putu integracija u EU. Predsjednika odlazeće vlade imenovao je najviši poglavar Srpske crkve  u Crnoj Gori a njegov status samo je formalno, doduše nevoljno, potvrdila parlamentarna većina, što je svojevrsan kuriozitet koji savremena politika ne poznaje?!

Na čelo Vlade, gospodine Krivokapiću, došli ste na krilima crkvene kontrarevolucije koja je jedan pravni akt, Zakon o slobodi vjeroispovijesti, iskoristila da podigne tenzije u društvu, što je posljedično raspirilo podjele u etničkim zajednicama. Dvije godine nakon početka te klerikalne pobune, poslije strašnog iskustva iz Ukrajine, i pokušaja nametanja Crnoj Gori “srpskog sveta” u ruskoj orbiti, takva i slična aktivnost Srpske crkve prepoznata je od strane Evropskog parlamenta kao promocija ruskog uticaja.

Podsjetićemo Vas gospodine Krivokapiću, Vi i Vaši saveznici bili ste protiv članstva Crne Gore u NATO, a neki od Vaših bliskih saradnika su se proslavili i spaljivanjem zastava Alijanse, a zatim godinu dana kasnije zasjeli na najvažnije pozicije u Vašem kabinetu, što je izazvalo javno zgražavanje međunarodnih zvaničnika, zbog čega ste crvenjeli u Briselu.

Vi ste gospodine Krivokapiću u Vaš kabinet uveli ljude koji su na vezama sa osobama  optuženim za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, zajedno sa agentima FSB-a.

Vi ste Krivokapiću takođe, bili spremni da bespogovorno služeći interesima Srpske crkve, formalno od jedne institucije EU proglašene produženom rukom ruske propagande, upotrijebite silu protiv sopstvenih građana i izazovete građanski rat u Crnoj Gori.

Za vrijeme Vaše vlade je Crnoj Gori, nekadašnjem lideru na putu ka članstvu u EU, blokirano napredovanje.

Vi ste opstruirali na posljednjoj sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost odluke koje proističu iz članstva NATO. A Vaše Ministarstvo odbrane, je svojim aktivnostima kompromitovalo članstvo Crne Gore u ovom savezu.

Zato i ne čudi da je ova odlazeća Vlada jedina među svim članicama NATO-a čiji se članovi na sjednicama protive zabrani širenja dezinformacija i manipulacija koje stižu iz Moskve, kao dio hibridnog rata protiv Ukrajine.

Jasne su Vaše namjere – u nedostatku hrabrosti da uvedete mjeru koja je najmanje što se očekuje od Crne Gore, pokušavate da tražite krivce svuda oko sebe. O učincima ove Vlade, šteti koju je ostavila iza sebe, posljedicima razaranja crnogorske ekonomije, bezbjednosnog sistema, prosvjete, kulture tek ćete pričati, i to pred nadležnim organima.. Biće vremena.

Ipak, u ovom trenutku, od Vas se ne očekuju pisani traktati, demagogija i nevješta digresija – već postupite onako kako nalaže strateški pravac spoljne politike Crne Gore: zaustavite distribuciju i toksične sadržaje ruske propagande koja pravda bezočan napad na civile jedne suverene i nezavisne države. Ako to ne uradite, jasno je čiju ste stranu zauzeli.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član