AŽ DPS: Formiran Opštinski odbor na Žabljaku, 47% članica u ovom gradu čine žene kao podstrek za uspješniji rad Alijanse žena DPS

Na Žabljaku je održana Opštinska izborna konferencija Alijanse žena DPS na kojoj je formiran Opštinski odbor koji broji 35 članica, od čega su 25 nove članice. Izborna konferencija Alijanse žena DPS-a predstavlja nastavak prethodnog aktivizam u ovom gradu koji broji preko 200 politički angažovanih žena samo kao dio OO DPS Žabljak.

Konferenciju je otvorila bivša predsjednica Ženske alijanse DPS-a, Slađana Knežević, koja je istakla da je ponosna na veliki broj politički aktivnih žena na Žabljaku koje su sebe utkale u borbu za ljepšu i svijetliju Crnu Goru.

“Danas moramo priznati da nije lako biti žena u politici u Crnoj Gori jer ne krećemo sa istih pozicija kao muškarci, nemamo iste šanse a zbog svojih političkih stavova više smo osuđivane od naših kolega”, dodala je ona.

Ukratko se osvrnula i na činjenice da nakon 30. avgusta, u najvišem zakonodavnom domu u Crnoj Gori, broj poslanica je ispod zakonske kvote od 30 odsto a od uvođenja parlamentarizma pa do danas Crna Gora nije imala premijerku ili predsjednicu države uprkos činjenici da žene čine više od polovine stanovništva.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Žabljak, Milorad Zarubica, obratio se prisutnima istakavši da na Žabljaku žene su uvijek bile i ostaju snaga partije te da mogu računati na punu podršku svojih kolega muškaraca da unaprijede svoj status.

“Zastupljenost žena u odborničkim klupama i u ostalim organima partije treba da prelazi kvotu od 30 odsto i da se na taj način apsolutno prepozna snaga i potencijal žena u okviru partije”, zaključio je on.

Tokom svog govora predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Drita Llolla, istakla je da je ponos što jedan mali grad kao Žabljak daje primjer i većim gradovima po broju politički aktivnih i osviješćenih žena.

“47 odsto od ukupnog broja članova u OO DPS Žabljak čine žene i to je još jedna dobra polazna tačka da nova Alijansa žena bude jedna uspješna priča”, dodala je ona.

Pored pomenutih govornika, na izbornoj konferenciji AŽ DPS Žabljak prisustvovali su i predstavnici opštinskog rukovodstva DPS Žabljak, Veselin Vukićević i Vidoje Tomić.

Alijansa žena DPS Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član