DPS Nikšić: Skandalozno postupanje prema 11 ugroženih porodica, podnijećemo inicijativu da im se obezbijede adekvatni uslovi za život

Danas su Nikšić i cijela Crna Gora ostali zgroženi pred scenama izbacivanja iz stana starca Vasa Terića, kao i načinom na koji je to izvršeno, bezdušno, pod jakim policijskim snagama. Takve scene, brutalnog gaženja ljudskih prava i svih moralnih načela, Nikšić još nije doživio.

Kao društveno odgovorna partija zalažemo se za sprovođenje svih zakona, sudskih presuda, ali ljudski životi i dostojanstvo pojedinca moraju biti prioritet. Stoga pozivamo nadležne da omoguće Vasu Teriću i ostalim porodicama iz baraka Prvoborca, da ostanu u njima dok se ne nađe adekvatno rješenje.

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić podnijeće inicijativu novom vlasniku zemljišta na kome se nalaze barake, predsjedniku Opštine i SO Nikšić da se investitor, koji prema saznanjima koje smo dobili od stanara, planira izgradnju zgrada na tom zemljištu, oslobodi plaćanja komunalija na račun stanova koji bi bili dodijeljeni stanarima baraka.

Nikakve političke priče nas ne interesuju, niti ko je investitor, niti ko je predsjednik Opštine, već nas isključivo interesuje da problem 11 ugroženih porodica bude što prije riješen, kako ne bi ostali na ulici i kako bi dobili adekvatne uslove za život.

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član