DPS: Neustavnim potezima i manipulacijama kroz MVP, Vlada srozava ugled države

Kršenje Ustava, već je postalo uobičajen obrazac funkcionisanja Vlade Crne Gore, pa nas tako uopšte ne čudi ni njihova skandalozna namjera da, mimo saglasnosti predsjednika države, diplomatsko-konzularna predstavništva od država traže agreman za ambasadore.

To samo govori koliko je aktuelna Vlada, na čelu sa odumirućim Ministarstvom vanjskih poslova, spremna da našteti međunarodnom ugledu Crne Gore, ali i kakvi su njihovi kapaciteti za kohabitaciju. Koliko poštuju samu državu i njene građane, već su dovoljno rekli i predlažući pojedina lica za ambasadore i članove diplomatskih misija. Nedavno smo imali prilike da vidimo kakve kvalifikacije preporučuju neku osobu da bude izaslanik ministra, i ta informacija je bila prilično poražavajuća za našu diplomatiju i ugled nadležnog ministarstva.

Jasno je da je nova vlast tendenciozno i revanšistički, od samog početka, razbijala kvalitetnu i stručnu diplomatsku mrežu Crne Gore. Najnovijim postupkom, otvoreno su krenuli u potpuno srozavanje ugleda države u pojedinim partnerskim zemljama.

Kao i sve u ovoj državi, i ambasadorska mjesta su postala stranački plijen kojim konstituenti ove vlasti pokušavaju da namire svoje nezajažljive apetite za funkcijama. Priča o visokim diplomatskim predstavnicima države, kao i sve ostalo, nažalost za njih su samo dio političke trgovine i ucjena, zasnovanim na takmičenju ko će uhljebiti više partijskih kadrova i članova porodica, i obezbijediti im život u inostranstvu o trošku građana.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član