DPS Mojkovac: DF bi u Mojkovcu da gradi novo jalovište – to im nećemo dozvoliti

Predstavnici koalicije za navodnu “budućnost Mojkovca” pohvalili su se javnosti pregovorima o otvaranju rudnika ,,Brskovo”. Za početak bi ih podsjetili da sebi ne daju nepostojeću akreditaciju i pravo da predstavljaju građane Mojkovca čiju podršku nijesu uspjeli da pridobiju kako ni do sad, tako ni ubuduće.

O njihovim pitanjima i preciznosti odgovora koje su dobili od Ričarda Bafija najbolje govori to što ih javnosti nijesu ni iznijeli, jer ih, jasno je, i nema. Umjesto što su iz DF-a kritikovali Vladu Duška Markovića koja je strateške investicije pokrenula i značajno realizovala na sjeveru države, bolje bi im bilo da su se malo temeljnije upoznali sa samim projektom o kojem su pregovarali.

Da su isti iole informisani znali bi da je projekat otvaranja rudnika apsolutno neprihvatljiv jer isti predviđa izgradnju jalovišta na samoj granici nacionalnog parka, tj na lokaciji Tvrdog potoka koji se preko Bjelojevićke uliva u rijeku Taru. Još veći je apsurd da je sve to u neposrednoj blizini budućeg ski centra Žarski koji je razvojna šansa našeg grada.

Nepoznavanje ili puko neinteresovanje za ekološke i turističke standarde koje demonstrira mojkovački DF, ali i ostatak koalicije, ne čude nikoga. Međutim, krajnje je neprihvatljiva i zaprepašćujuća njihova nebriga za zdravlje naših građana pogotovo kada imamo u vidu strukturu njihovog pregovaračkog tima, ali i da su neki među njima donedavno prednjačili u javnom protivljenju otvaranju tog istog rudnika.

I građani Mojkovca, i mi, a i pregovarački tim koalicije koja djeluje u pravcu svega sem budućnosti i razvoja našeg grada, sjećamo se negativnih posljedica jalovišta po zdravlje, ali i cjelokupan razvoj Mojkovca. Zato ne pokušavajte da zamažete oči građanima, nego se bolje podsjetite one stare narodne da ko visoko leti – nisko pada, što je za vašu koaliciju neminovnost na izborima 5. decembra u Mojkovcu.

Opštinski odbor DPS Mojkovac

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član