DPS: Ministarka piše stranačka saopštenja na memorandumu ministarstva

Da se ministarka Jelena Borovinić – Bojović, bavila očuvanjem i zaštitom javnog zdravlja onoliko koliko se bavi politikanstvom i političkim intrigarenjem, ne bismo došli u poziciju da budemo zemlja sa skoro najgorom epidemiološkom situacijom na svijetu.

Nekog ko ima obraz,  bilo bi sramota, da sa memoranduma  Ministarstva zdravlja šalje stranačka, licemjerna  saopštenja. Svako ko nije politički ostrašćen kao dotična ministarka, pita se: gdje ste bili juče kada su se huligani okupili? Gdje ste bili, kao ljekar, da se pobunute protiv masovnih litija i raznih masovnih protesta  koje je u sred epidemije predvodio i sam premijer? Da li je potpisnica ovog saopštenja ista ona osoba koja je bez maske na licu prisustvovala u zatvorenom prostoru događaju koji je okupio hiljade građana? Da li ste opomenuli vaše kolege u Vladi kada su prvog dana po izboru, prekršili mjere i zasjeli u kafanu? Gdje ste bili kad je vaš nadređeni, javno demonstrirao kršenje mjera, i bio jedan od onih koji su doprinijeli da Crna Gora od zemlje u kojoj nije bilo korone, postane država sa skoro najvišom stopom zaražavanja i umiranja?

Današnje okupljanje u Nikšiću bilo je spontano. Ljudi su izašli na trg da iskažu nezadovoljstvo što državni aparat, čiji ste i vi dio, štiti huligane i podstiče  šovinističko divljanje. Vaša današnja politikantska reakcija i pokušaj obračuna s kolegom Jevtom Erakovićem, preko memoranduma Ministarstva zdravlja, samo nas još više ubjeđuje da nijeste ni dostojni a ni kompetentni da vodite ovako značajan resor, jer je bjelodana činjenica da je u vašem fokusu već duže vrijeme politika a ne zdravlje građana.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član