DPS Kotor: Crnogorska plovidba pred gašenjem

Povodom najave premijera u tehničkom mandatu da će objediniti dvije crnogorske pomorske kompanije i da će ta kompanija preuzeti trajektnu liniju između Lepetana i Kamenara, treba ukazati na nekoliko činjenica.

Čudi nas da prilikom razmatranja te mogućnosti nije izvršena konsultacija sa kotorskom “Crnogorskom plovidbom”, kao ni sa Opštinom Kotor, ili se to krije od javnosti.

Kvazipremijer s odlazećim ministrima želi da ugasi jednu kotorsku kompaniju i sav njen kapital prenese u Opštinu Bar.
Podsjećamo da Barska plovidba nema isti pravni status kao Crnogorska plovidba, jer je akcionarsko društvo u kojem država ima manje od 60% vlasništva, dok je Crnogorska plovidba u potpunom vlasništvu države Crne Gore i nastala je zahvaljujući prevashodno kotorskim pomorcima.

Nažalost, odlazeća populistička Vlada želi da ugasi ovu kotorsku kompaniju.

Podsjećamo da je Crnogorska plovidba registrovana takođe i za unutrašnju plovidbu, te da bi bilo sasvim prirodno da se njoj ponudi da preuzme trajektnu liniju Lepetane – Kamenari, a ne da tu liniju prvo preuzme Morsko dobro, koje za to nije registrovano. Očito da je u toku predizborna kampanja za predstojeće parlamentarne izbore, te da URA i SNP žele na ovaj način da pridobiju glasače u opštini Bar.

Na ovom primjeru pokazuju da ih opština Kotor i Kotorani ne interesuju, jer se radi o malom glasačkom tijelu za njihove napoleonske ambicije.

Pozivamo predsjednika Opštine Kotor da se oglasi o ovom prijedlogu Vlade i da sačuva ovu kotorsku kompaniju – bez demagogije i političkih kalkulacija.

Opštinski odbor DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član