DPS Herceg Novi: Umjesto da izvršavaju svoje radne obaveze, pojedini lokalni funkcioneri objavljuju neprimjerene komentare na društvenim mrežama

U stanju političkih previranja i konflikata unutar koalicije koja upravlja Opštinom Herceg Novi, posebno se ističu pojedini funkcioneri, koji i u tim okolnostima nijesu sposobni da iskontrolišu svoje nezrele i primitivne porive u javnom nastupu.

Vjerovatno potpuno zaboravljajući na činjenicu da je njihovo radno vrijeme predviđeno za povjerene im radne zadatke u Opštini, pojedini funkcioneri koriste ovaj period da u miru kancelarije objavljuju nesuvisle i čak vrlo neprimjerene komentare na društvenim mrežama.

Možda zaboravljaju na radne obaveze i radno vrijeme, ali svakako ne zaboravljaju da se uz posebnu poniznost prema svom lideru, predanim botovskim angažmanom zahvale političkoj strukturi koja ih je dovela na funkciju.

Menadžer Opštine Herceg Novi, izvjesni Dušan Vukić iz GP URA, vrlo revnosno objavljuje poruke podrške svom lideru uz značajan prezir ka svima ostalima. Njegove poruke u objavama su uglavnom površne, poltronske, pomalo i patetične, ako se uzme u obzir da nije riječ o mladalačkoj ushićenosti, već o istupima zrelog čovjeka.

Na poslijetku, čak i takve, histerične i čak nepristojne poruke ne bi bile toliko sporne da nijesu mahom objavljene u toku radnog vremena, za koje je ovaj čovjek plaćen da radi posao menadžera Opštine.

Osim euforičnih usklika punih emotikona poput „Objašnjeno sve“, „Dritane u tvojoj ruci je mač pravde“, „Gazi bagru“, „Dritan je ljudska veličina“, „Veliki čovjek“, „Bravo Dritane“, „Bravo Filip Adžić“, i omiljeni status „Može Dritan“, pamtimo ga i po uvrijedljivim seksističkim komentarima upućenim ženi u politici.

Kao dokaz da iz afere izazvane mizoginim i seksističkim komentarima nije izvukao nikakvu poruku, Vukić nastavlja sa objavama koje imamo u arhivi i rado ćemo ih ustupiti na uvid, ukoliko bude negirao da ih je pisao on ili da ih nije pisao radnim danom u radno vrijeme.

Ne ulazeći u to koliko su navedene objave besmislene, nezrele i u kojoj mjeri govore o frustraciji, panici i napadnoj potrebi za dokazivanjem; vjerujući da bi neko stručniji možda dao bolje tumačenje svih ovih istupanja, mi se samo osvrćemo na činjenicu da opštinski visoki funkcioner prima platu da bi u radno vrijeme svakodnevno objavljivao nebrojene političke statuse i komentare.

Ovaj neodgovoran odnos prema povjerenoj funkciji, prema gradu i prema građanima neupitno bismo jednako kritikovali da je gospodin Vukić i dalje ostao aktivista DPS-a kao što je bio. Štaviše, tada bismo mu mnogo ranije, kao kolege, ukazali na nesmotreno i neozbiljno ponašanje. Ovako, reagujemo sada, kada su svi limiti dobrog ukusa prekoračeni.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član