DPS Herceg Novi: Afera u TO Herceg Novi

Posljednjih dana afera Turistička organizacija Herceg Novi ozbiljno je uzdrmala kako političku scenu Herceg Novoga tako i rad te organizacije.

Naime, audio snimak dešavanja prije i tokom sjednice Izvršnog odbora TO Herceg Novi isplivao je u javnost.

Na spornoj sjednici gospođa Vitorović izabrana je za novu direktoricu Turističke organizacije Herceg Novi sa 4 glasa ZA i 1 PROTIV.

Kako se može zaključiti sve ono na šta smo upozoravali na Skupštinskom plenumu i kroz javne nastupe došlo je na naplatu lokalnoj vlasti. Paušalan odnos prema savjetima i odborima, politička uhljebljavanja, doveli su do toga da se ne poštuju osnovne procedure, da se ne uvažavaju mišljenja struke te da se silom, suprotno procedurama, postavljaju direktori ustanova i preduzeća.

Nestabilnosti, rasulu, lokalne vlasti svjedočimo od izbora u maju prošle godine čemu ide u prilog i činjenica da je nephodno četiri dokumenta koji će garantovati 25 ili 27 odbornika većine. Takođe navedenom u prilog ide i činjenica da se Skupštine nijesu sazivale mjesecima u gradu u kojem jedino predsjednik Opštine nije u v.d. stanju, bar za sada.

Kako smo mogli pročitati neki su se „riješili bijede“, a mi poručujemo građanima da se sa ovakvom, krnjom, vlasti Herceg Novi nije riješio bijede, i to je ono o čemu su najprije trebali misliti članovi Izvršnog odbora TO Herceg Novi. Stavivši lične i partijske interese ispred Herceg Novog i Turističke organizacije poslali su jasnu poruku građanima.

Nažalost, uzaludno smo upozoravali da bi formiranjem nestručnih odbora i savjeta moglo doći upravo do ovakvih situacija. Da podsjetimo, naši odbornici napuštali su sjednice SO Herceg Novi iz razloga nedostavljanja radnih biografija kandidata za radna tijela javnih ustanova i preduzeća. Sada je javnosti u potpunosti  jasno i zašto.

Odbori i savjeti su nestručni, neprofesionalni i često spremni prekršiti Zakon, pa barem u slučaju TO Herceg Novi smatramo da su se stekli svi uslovi da nadležni organi na osnovu evidentnih dokaza preduzmu radnje iz okvira svojih obaveza.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član