DPS: Glasanjem protiv preporuke da Kosovo bude primljeno u Savjet Evrope, državna politika postala i formalno antievropska

Današnje svrstavanje Crne Gore, na suprotnu stranu od svih ostalih evropskih država, na glasanju o pitanju članstva Kosova u Savjetu Evrope, pokazuje da je državna politika i formalno postala antievropska.

Maja Vukićević je danas na Komitetu za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine, glasala po instrukcijama Milana Kneževića a ne prema onome što je strateška orjentacija Crne Gore. Državno rukovodstvo predvođeno Milojkom Spajićem, ucijenjeno podrškom Kneževićeve i Mandićeve stranke, ne usuđuje se da reaguje ni na jedan potez ove dvojice, kojim se veoma tendenciozno Crna Gora opstruira u procesu evropskih integracija. Politika koju prema članstvu Crne Gore u EU imaju lideri bivšeg DF, ista je kao ona koju je nedavno saopštio ruski ambasador u Crnoj Gori kada je zaprijetio da će se Rusija konfrontirati sa državama Zapadnog Balkana, ako postanu članice EU.

Današnje glasanje predstavnice Crne Gore, i odsustvo bilo kakve reakcije Vlade i ostalih političkih subjekata koji su u koaliciji sa Demokratskom narodnom partijom, jasno pokazuje, da ova parlamentarna većina ima jedan jedini strateški cilj a to je da se što duže zadrži na vlasti, po svaku cijenu, pa i onu da Crna Gora nikad ne postane članica Evropske unije.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član