DPS Berane: Sjećanjem na učesnike u borbi protiv fašizma, jačamo svijest o antifašizmu kao temeljnoj vrijednosti našeg društva

Povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, delegacija Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berana, posjetila je spomenik Slobode na Jasikovcu i položila vijenac u znak poštovanja prema žrtvama antifašističkog pokreta.

Današnji dan je prilika da iskažemo zahvalnost svim učesnicima antifašističkog pokreta i poklonimo se herojima koji su svoje živote dali u borbi protiv fašizma kao najveće svjetske pošasti. Jednako tome, obaveza naših generacija je da stalno dokazujemo da smo dostojni i ponosni nasljednici pobjedničke ideje naših predaka, jer samo tako ćemo uspjeti da izgradimo modernu Crnu Goru po mjeri najrazvijenijih evropskih država.

Pripadnici Narodnooslobodilačkog pokreta beranskog kraja dostojno su se odužili svome narodu, svojoj domovini i istoriji, ali i ostavili svojim potomcima ponos, čast i dostojanstvo koje nema cijenu. U antifašističkoj borbi, beranski kraj dao je 795 žrtava koje su ugrađene u temelje naše slobode. Sjećanjem na njih, jačamo svijest o antifašizmu kao temeljnoj vrijednosti na kojoj počivaju i naša partija i Crna Gora.

Našim djelovanjem u narednom periodu sa ponosom nastavićemo da njegujemo sve vrijednosti antifašizma, čuvajući time slobodu kao najdragocjeniju ljudsku vrijednost.

Svim građankama i građanima Berana i Crne Gore čestitamo Dan pobjede i Dan Evrope!

Opštinski odbor DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član