Divanović: Sami pali sami se ubili

Demokrate su svojom reakcijom na moje tvrdnje da im nedostaje političkog znanja, samo potvrdile da su neznalice. Ako pretenduju da se predstavljaju obrazovanima i potpisuju magistarskim titulama, o tome ko utvrđuje nacrte u svrhu održavanja javnih rasprava, a ko utvrđuje prijedloge zakona, mogli su da se informišu i na sopstvenom sajtu, na kojem su o ovoj temi pisali. Da ne komentarišem političke bisere Alekse Bečića da se na “nacrte zakona koje utvrdi Vlada ne može reagovati”?! Da dolazi na posao znao bi da je suština da se na sve prijedloge u skupštinskoj proceduri reaguje amandmanski.

Gospodo Demokrate, drago mi je da sa pažnjom slušate moja izlaganja u Skupštini do te mjere da, po sopstvenom priznanju, vršite lingvističku analizu istih. Iako vjerujem da vam lakše ide lingvistika, tačnije akcentologija, nego politika, i da morate po nekoliko puta da vraćate snimak, kako biste razumjeli izrečeno, nemam ništa protiv da se i na ovaj, pomalo čudan način, informišete o mojim političkim stavovima. Ipak, nekako mi se čini da ste se “bacili” na akcentologiju, prije nego što ste savladali prethodne lekcije iz crnogorskog jezika. Posebno onu koja se odnosi na padaže. Kao posljedicu takvog, nesistematskog učenja, imamo situaciju u kojoj vaš lider u 5 rečenica 4 puta omaši padež.

I, na kraju, možda me nijeste shvatili, nije poenta mog saopštenja bilo vaše neznanje. Ono je manje bitno. Suština mog saopštenja je da ste, nakon skupštinske odluke i poruke komesara Hana, došli u slijepu ulicu, iz koje ne postoji častan politički izlaz. Ako je ne razumijete, postoji jedna narodna poslovica koja kaže: sam pao, sam se ubio. Mislite o tome.

NIKOLA DIVANOVIĆ, poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član