Dabetić: Zahvaljujući vladama čiji je stožer bila DPS, Berane danas posjeduje kvalitetnu infrastrukturu za sistem zdravstvene zaštite

Zahvaljujući prethodnim Vladama Crne Gore koje je predvodila Demokratska partija socijalista, Berane posjeduje dobru infrastrukturu za savremeni sistem zdravstvene zaštite koji je jedan od preduslova za cjelokupni društveni razvoj.

Naša obaveza je bila i ostala da svim građanima obezbijedimo najbolju zdravstvenu zaštitu. Danas smo u prilici da podsjetimo ukupnu javnost da je prethodna Vlada, koju je vodio Duško Marković, sa posebnom pažnjom brinula o zdravstvenom sistemu, pa je na njen zahtjev od NATO-a traženo da obezbijedi finansijska sredstva za poboljšanje zdravstvene zaštite u vrijeme pandemije.  NATO je sredstva odobrio za kupovinu magnetne rezonance i RTG aparata. Time su obezbijeđena sredstva u visini nešto više od 430 hiljada eura, a ostatak je obezbijeđen iz sredstava Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

Ovim smo pokazali i potvrdili kontinuiranu brigu i ulaganje u zdravstveni sistem Berana, na korist svih onih kojima su potrebne zdravstvene usluge naše bolnice.

Početak rada ovih dijagnostičkih aparata učvršćuje beransku Opštu bolnicu kao regionalnu zdravstvenu ustanovu.

Dr Budimir Dabetić, član Opštinskog odbora DPS Berana  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član