Bogdanović: Vladi dani odbrojani, na kičastoj i populističkoj prezentaciji se opraštali od svojih funkcija

Obraćajući se povodom navoda premijera Zdravka Krivokapića, generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović je rekao da sve što se danas moglo čuli od predstavnika Vlade na, kako je kazao, oproštaju od njihovih funkcija, tačno je taman koliko i tvrdnja odlazećeg premijera da imaju podršku Pozitivne Crne Gore.

“Neupućen gledalac tako bi pomislio da je Crna Gora država u kojoj ovog proljeća i jeseni nije bilo katastrofalnih brojki žrtava koronavirusa, da u međuvremenu tajno i organizovano nije zadužena milijardu dolara, da ovo nije vlast koja je sopstvene građane proglašavala teroristima i obračunavala se sa njma gumenim mecima, šok bombama i suzavcima”, saopštio je Bogdanović.

Generalni sekretar DPS je naveo da su rekordna nezaposlenost od čak 26%, očajne mjere i žrtvovanje građana zbog potpunog otvaranja granica, činjenica da imamo premijera antivaksera, da su na ulicama svi – od poljoprivrednika do taksista – da je sve to promaklo predstavnicima odlazeće Vlade kada su razmišljali o prethodnoj godini.

“Jezivo visok rast cijena usljed kojeg su građani suočeni sa sve većim egzistencijalnim problemima, imenovanje šovinista i sljedbenika ravnogorskog pokreta po raznim javnim funkcijama, zatim upliv SPC u kadriranje u cjelokupnoj javnoj upravi, nepotizam i opšta relativizacija fašizma, nešto su o čemu nijesmo čuli ni slova od premijera i njegovih ministara. Umjesto toga, javnost je bila izložena još jednom izlivu najjeftinijeg kič-populizma i laži, i naravno – jednako neistinitim svaljivanjem krivice za sopstvene neuspjehe na neke ranije vlasti”, poručio je Bogdanović.

Na kraju on je izrazio da je sreća u tome što su ovoj Vladi dani odbrojani, i da je njihovim premijerom saglasan samo u jednom, da će ostati upamćeni u istoriji.

“Toliko nesposobne, manipulacijama sklone vlasti nije bilo, niti će ikad više – ne samo u Crnoj Gori, nego i znatno šire” zaključio je generalni sekretar DPS.

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član