Bogdanović – Timonije: Značajna uloga DPS-a u evropskoj agendi Crne Gore

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar Demokratske partije socijalista sastao se danas sa NJ. E. Kristijanom Timonijeom, ambasadorom Francuske u Crnoj Gori.

Sastanak je bio prilika da se razmijene informacije o aspektima društveno političkih procesa u Crnoj Gori.

Bogdanović je, uz želje za uspješnim obavljanjem diplomatske misije u Crnoj Gori, zahvalio na kontinuranom interesovanju Francuske, i Timonijea lično, za stavove DPS-a kada su u pitanju aktuelna dešavanja.

Podsjećajući na rezultate koje je DPS postigla u prethodnom periodu dok je bila konstituent vlasti, među kojima su najznačajniji obnova nezavisnosti i članstvo u NATO, Bogdanović je istakao da je DPS partija koja istinski ostaje posvećena evropskom sistemu vrijednosti, što se pokazalo i u periodu od 30. avgusta, od kada DPS djeluje kao opoziciona partija. Dodao je da to potvrđuju sva dešavanja koja su uslijedila nakon parlamentarnih izbora u kojima je DPS pokazala snažan demokratski kapacitet, kroz maksimalan doprinos mirnoj tranziciji vlasti i spremnosti da kohabitira sa novom parlamentarnom većinom.

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović je istakao da rezultat ostvaren na izborima u Nikšiću, koji prevazilaze lokalni karakter, ukazuje na stabilnu i dominantnu ulogu DPS-a na političkoj sceni Crne Gore i ispravnost evropske agende koju Partija zastupa.

Šef diplomatske misije Kristijan Timonije je pozdravio reformske procese DPS-a i dostignuća postignuta u demokratskim procesima. Ukazao je na značaj kohabitacije u kojoj političke partije imaju ključnu ulogu, kako bi se obezbijedila funkcionalnost sistema. Tim povodom Timonije je poručio da promjene ne bi trebalo da ugroze put evropske integracije Crne Gore, te da to treba da bude interes svih društveno-političkih aktera u zemlji.

Francuski ambasador je upoznao Bogdanovića sa aktuelnim projektima koje Ambasada realizuje.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član