Bastać: Crna Gora pred dužničkim ropstvom, penzioneri i zdravstveni sistem na udaru

Dok se Crna Gora nalazi pred dužničkim ropstvom i društveno-ekonomskim kolapsom, prouzrokovanom bestidnom željom pojedinaca da nađu svoje mjesto na crnogorskoj političkoj sceni, kroz populistički program Evropa sad, Vlada je prekasno započela sa pregovorima za novo zaduženje.

Tako su sada Fond za zdravstveno osiguranje kao i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja na ivici kolapsa, a budućnost daljih isplata penzija i nabavke ljekova ozbiljno dovedeni u pitanje.

Sredstva koja je trebalo nenamjenski trošiti, sada nedostaju, usljed čega je neminovno da se naredne tri godine država zaduži čak tri milijarde eura i to sljedećom dinamikom: Vlada će nas ove godine zadužiti za još 350 miliona eura, naredne još 650 miliona eura, 2024. godine za još 700 miliona eura, a 2025. godine – čak milijardu eura!

Činjenica da se Vlada kod domaćih banaka može zadužiti tek 150 miliona eura, a da prvi krug zaduženja, predviđen do kraja ove godine, iznosi 350 miliona eura, kako bi se samo obezbijedilo nesmetano funkcionisanje sistema, što isključuje mogućnost realizacije kapitalnih projekata i investicija.

Diletanti i maliciozni egzibicionisti osim što su u gotovo svim segmentima unizili državu, doveli su i penzionere i socijalno ugrožene stanovnike na rub egzistencije.

dr Aleksa Bastać, član Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore i odbornik u Skupštini Prijestonice Cetinje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član