AŽ DPS: Mihrija Škrijelj izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS Petnjica, zaslužujemo jednake šanse

U Petnjici je održana Opštinska izborna konferencija Alijanse žena DPS na kojoj je formiran Opštinski odbor koji broji 70 članica. Još jedna u nizu konferencija dokaz je sprovođenja reformi započetih na posljednjem Kongresu i kadrovskog jačanja s ciljem boljeg funkcionisanja i revitalizacije partijske infrastrukture.

Dosadašnja koordinatorka Alijanse žena DPS-a u Petnjici, Elmaza Muratović, svojim govorom otvorila je konferenciju i prisutnima poručila da je jako važno da u turbulentnom i politički važnom trenutku svi svojom aktivnošću doprinesemo vraćanju na ono mjesto koje nam i pripada.

“Mogu sa zadovoljstvom da istaknem ozbiljnost i aktivnost članica Alijanse žena DPS Petnjica na čemu im se veoma zahvaljujem. Sa ovog mjesta obećavam i da će Alijansa žena u ovoj opštini dati veliki doprinos tamo gdje bude trebalo”, poručila je ona.

Da bez snažne žene nema ni snažnog društva, saglasan je bio Samir Agović, član Glavnog odbora DPS.

“Žene su oduvijek bile odgovornije i odvažnije, te sposobnije da pomognu zajednici u prevazilaženju prepreka i izazova. Demokratska partija socijalista kroz Alijansu žena okuplja najuglednije žene. Vrijeme u kojem živimo jeste vrijeme kada žene treba da vode civilizaciju, zato je ovo organizacija kojoj je povjereno puno povjerenje i podrška”, istakao je Agović.

Prisutne je pozdravila i članica Predsjedništva AŽ i predsjednica Opštinskog odbora DPS Berane, Lidija Kljajić, koja je saopštila da žene danas svjedoče progresivnoj i proevropskoj politici Demokratske partije socijalista.

“Hrabrost, svakodnevni plan aktivnosti, snagu volje i upornosti, energiju, viziju,… sve to mora da ima crnogorska liderka jer žena danas nije ni krhko, ni slabašno biće. Žena je borac, žena je dalekovida, ona je štit i brana svoje porodice i svoje države”, naglasila je Kljajić.

Poruku podrške i ohrabrenja uputila je predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore Drita Llolla koja je poručila da je ponosna na činjenicu da su žene Petnjice dale veliki doprinos za pobjedu na nedavno održanim lokalnim izborima. Ona je istakla da doprinos žena ne smije proći uz zahvalnost samo, već angažovanost svih nas da se ženama povjere i poslovi koji su tradicionalno muški — poput politike.

“Mi zaslužujemo ravnopravne šanse jer činjenica je da imamo sposobnosti da uspješno obavimo bilo koji posao koji nam se povjeri”, zaključila je ona.

Nakon konferencije održana je i konstitutivna sjednica na kojoj je za predsjednicu jednoglasno izabrana Mihrija Škrijelj.

Mihrija je rođena 1988. godine u Beranama.

Završila je Srednju medicinsku školu i Pedagoški fakultet. Kao diplomirana profesorica razredne nastave radila je u OŠ “Tucanje”, OŠ “Savin Bor”, a trenutno radi u OŠ “Mahmut Adrović”.

Bila je članica Izvršnog odbora DPS Petnjica kao i predsjednica Savjeta mladih u ovoj opštini. Trenutno je članica OO DPS Petnjica, Opštinskog odbora AŽ DPS Petnjica, odbornica u Skupštini opštine Petnjica i član Odbora za izbor i imenovanja.

Pored spomenutih, konferenciji su prisustvovali i potpredsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Nemša Omerhodžić, članica Predsjedništva Alijanse žena DPS Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore, Suzana Pribilović, član Predsjedništva DPS Crne Gore, Draško Došljak i predsjednik Opštinskog odbora DPS Petnjica, Mehmed Meša Adrović.

Alijansa žena DPS Crne Gore    

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član