Anđušić: Poljoprivrednici prepušteni samima sebi

Nesvakidašnjim kašnjenjem predlaganja i usvajanja Budžeta za 2021. godinu, između svih ostalih, jedna od najpogođenih kategorija su poljoprivredni proizvođači širom Crne Gore. Neusvajanje budžeta za ovu godinu i funkcionisanje kroz koncept privremenog finansiranja implicirali su, između ostalih ograničenja i nemogućnost isplata subvencija i premija poljoprivrednim proizvođačima.

Skandaloznim ponašanjem Vlade i ministarstva koje je prouzrokovalo neusvajanje Agrobudžeta za ovu godinu dovelo je do toga da hiljade poljoprivrednih proizvođača širom Crne Gore nijesu u mogućnosti da planiraju ili realizuju svoju sjetvu, proizvodnju ili plasman.

Većina poljoprivrednih proizvođača jednostavno, usljed, po prvi put neisplaćenih mehanizama podrške od strane ministarstva nijesu u mogućnosti da isplaniraju ili organizuju svoju prozvodnju ili prodaju, jer u ovoj fazi, premije i subvencije za mlijeko, đubriva, pesticide, sjetvu i mnoge druge troškove nijesu vjerovatno ni u planu Vlade i ministarstva.

Očigledno je da, usljed nezapamćene krize sa kojom se suočavaju poljoprivrednici i svi drugi proizvođači, prioritet Vlade i ovog ministarstva predstavljaju analize službenih putovanja i režijskih troškova prethodnih administracija.

Nakon svih kritika i obećanja o boljitku, poljoprivrednici širom Crne Gore, jasno je, ostali su prepušteni teškoj ekonomskoj situaciji i sebi samima, bez bilo kakve pomoći države.

Mihailo Anđušić, član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član