Anđušić: Abazović i ministri manipulišu Izvještajem EK, potcjenjujući inteligenciju građana

Slušajući stavove dijela odlazeće Vlade, stiče se utisak da je njima jedinima proslijeđen drugačiji Izvještaj Evropske komisije od onog koji smo svi mogli da pročitamo.

Jer, ono što je obeshrabrujući, a možemo reći i najgori izvještaj do sada – za dio članova Vlade je povoljan i dobar dokument?! Osim ako zaista nijesu ljudi koji vide nešto dobro u nazadovanju Crne Gore, i kojima je upravo to cilj.

Umjesto da podnesu odgovornost za katastrofalne konstatacije iz Izvještaja, a što je direktna krivica (ne)činjenja Vlade, oni gledaju kako da svale krivicu na Parlament. Iako su prošle nedjelje na sjednici lamentirali nad nepovoljnim i Izvještajem gorim i od prošlogodišnjem – sada pokušavaju manipulisati javnošću, potcjenjujući inteligenciju građana, iako se radi o dokumentu koji je svima dostupan. Pritom, Vlada svjesno pogrešno tumači poruke iz Izvještaja, iako zna da njihove pokušaje dezinformacija prate naši međunarodni partneri.

Crna Gora je imala veliku, istorijski šansu da uskoro bude u predvorju članstva u EU. Ali, ona je propuštena, zahvaljujući nesposobnosti i nezainteresovanosti odlazeće Vlade, koja je time samo dokazala da na svakom polju radi protiv nacionalnih interesa Crne Gore.

Zato je Crnoj Gori hitno potrebna krupna politička promjena. Samo tako ćemo zaustaviti ovo štetočinstvo sa predumišljajem koje sprovodi Abazović sa svojom Vladom.

Mihailo Anđušić, poslanik DPS u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član