Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović sastao se sa ambasadorom Kine Nj. E. Fan Kunom

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori, Nj. E. Fan Kunom.

Poželivši dobrodošlicu ambasadoru i uspiješnu misiju u Crnoj Gori, Bogdanović je upoznao sa aktuelnim političkim procesima u Crnoj Gori i ulogom DPS-a. Ističući da se nalazi u prijateljskoj zemlji koja Kinu doživljava kao tradicionalnog i pouzdanog strateškog partnera, Bogdanović se osvrnuo i na saradnju DPS-a sa Komunističkom partijom Kine i dodao da je ona dala presudan pečat odnosima dvije zemlje.

“Demokratska partija socijalista oduvijek je prepoznavala značaj saradnje s Komunističkom partijom Kine i to se pokazalo kao odgovoran odnos DPS-a prema strateškim partnerstvima, naročito u vrijeme značajnih pomjeranja na globalnom, političkom, ekonomskom i sigurnosnom planu. Konačno saradnja DPS-a i KP Kine bila je okosnica razvoja odnosa dvije zemlje i omogućila je potpunije otvaranje potencijala bilateralnog partnerstva u svim društvenim dimenzijama, političkom dijalogu, ekonomiji, investicijama, turizmu, naučnoj i tehničkoj saradnji”, zaključio je Aleksandar Bogdanović.

U tom kontekstu pozdravio je održavanje predstojećeg XX Nacionalnog Kongresa KP Kine i izrazio uvjerenje da će KP Kine nastaviti da postiže izvanredne rezultate na dobrobit građana Kine.

Sagovornici su se osvrnuli i na pismo čestitke koje je predsjednik DPS-a Milo Đukanović uputio generalnom sekretaru KP Kine Si Đinpingu povodom XX Kongresa, na čemu je ambasador izrazio zahvalnost.

Tokom sastanka ocijenjeno je da je period od obnove nezavisnosti Crne Gore 2006. godine, potvrdio odnos strateškog partnerstva NR Kine i Crne Gore, bilateralno i kroz multilateralne platforme, kao što su inicijativa Pojas i put i Mehanizam saradnje Kina-CEEC, koje su omogućile istorijske šanse za razvoj Crne Gore, ali ujedno daju doprinos i zajedničkom razvoju Kine, regiona i Evrope.

Ambasador Fan je pozdravio tradicionalno prijeteljske odnose NR Kine i Crne Gore, što potvrđuju vrijedni kapitalni projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture, visokih tehnologija i energije, među kojima je i najveći infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore auto-put Bar–Boljare. Ambasador je izrazio spremnost da tokom diplomatske misije radi na unaprijeđenju svestrane saradnje u brojnim oblastima, za dobrobit građana dvije države.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član