OO DPS Danilovgrad: Još jedan pokušaj destabilizacije Crne Gore i njenog evroatlantskog puta

Poštovani danilovgrađani,

Svi zajedno smo svjedoci još jednog pokušaja destabilizacije našeg društva, građanske, multietničke, proevropske i antifašističke Crne Gore.

Ovog puta navodni povod za to je usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti, Zakona koji su u Skupštini Crne Gore izglasali legitimno izabrani predstavnici građana naše države, zakona koji je usaglašen sa najvišim međunarodnim standardima, uključujući konvencije Ujedinjenih Nacija i  Evropsku konvenciju o ljudskim pravima.

Sve građane pozivamo da pročitaju usvojeni Zakon i da se upoznaju sa svim članovima koji su u njemu sadržani i definisani, a ne da im ga tumače oni koji u napretku crnogorske države i društva vide svoj lični poraz i sopstvenu političku propast i da ne dozvole da se na taj način poigravaju sa njihovim najintimnijim i najdubljim vjerskim osjećanjima. Da im ga ne pojašnjavaju oni koji se još uvijek nijesu pomirili sa činjenicom da je Crna Gora odavno samostalna država sa njenom nezavisnošću, njenim evroatlantskim putem i integracijama.

Tako smo svjedoci da se danas u XXI vijeku vjerski hramovi čuvaju od komšija i braće koji navodno žele da ih otmu. Ko ih otima i od koga? Kako možete sami od sebe nešto oduzeti i oteti?

Naravno da niko nema namjeru da naše zajedničke hramove niti otima, niti napada, jer oni su tu gdje jesu, gdje su decenijama i vijekovima opstali i gdje će ostati za vijek vijekova.

Na teritoriji naše opštine sve svetinje, a pogotovo manastiri Ostrog i Ždrebaonik, uvijek su bili prepoznati kao mjesta koja spajaju sve ljude, ljude svih vjera i nacija, braću po majci i braću u vjeri,  mjesta na kom je svaki voljnik i nevoljnik mogao naći utjehu, oprost, milosrđe, spokoj i nadu. Kao takvi, ovi hramovi i vjerski objekti duboko su utkani u biće i identitet svih građana Crne Gore, a posebno Bjelopavlića u kojima se nalaze.

Međutim kreatori haosa, koji sa tribina hale “Pionir” kliču “Crna Gora i Srbija to je jedna familija” a zatim idu da pale zastavu sopstvene države u drugoj državi, opet pokušavaju da potcijene građane Danilovgrada koji su uvijek većinski bili na pravoj strani istorije i koji su uvijek znali mudro da procjene u prelomnim momentima, a duboko vjerujemo da će to znati i 2020. godine. Ni najmanje ne sumnjamo da će danilovgrađani jasno prepoznati da ovo djelovanje nema veze sa vjerom i pravoslavljem, naročito u blagim danima koji su pred nama.

Zbog toga pozivamo sve građane da ne nasijedaju na manipulacije neodgovornih pojedinaca, političkih partija i grupa i da svi zajedno dočekamo i proslavimo predstojeće dane u miru, ljubavi i slozi, u skladu sa hrišćanskim učenjem, kako tradicionalno dolikuje stanovnicima ovog kraja.

Opštinski odbor DPS Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član