Živković: URA trojanski konj DF-a

Izborna platforma URA-e “Crno na bijelo”, kojoj bi bolje odgovarao naslov “Crnje od crnjeg”, razgolitila je suštinu tog političkog subjekta, iako im sigurno to nije bila namjera.

Objavljivanjem sadržine platforme i imena potpisnika i podržavalaca njenog teksta, javnost može konačno stvoriti jasnu sliku o tome zašto stratezi medijsko-političkoga koncerna uporno ne uspijevaju da ostvare političke ciljeve na izborima.

Na osnovu posljednjih akcija URA-e da se zaključiti da ta družina ne bira sredstva da nekako preskoči cenzus i dokopa se parlamenta. Jer kako inače razumjeti to da se na istoj listi nađu doskorašnji aktivisti za ulazak u NATO i njegovi protivnici, nekadašnji independisti i unionisti. Stefan Đukić i Dritan Abazović, ljuti suparnici iz kampanje za ulazak u NATO, sad s iste liste hoće vlast. Može li neko zamisliti taj dvojac da kormilari i nekom lokalnom institucijom, kamoli državom? 

O kakvoj je družini riječ, najbolje svjedoče njihova prva kolumnistička pera, koja ovih dana edukuju i Ambasadu SAD u Crnoj Gori. Neki od njih javno zamjeraju Amerikancima koji su u reklamnom spotu poručili Crnoj Gori da dijele njen osjećaj slobode, nevaspitano poručujući da bi se oni iz URA-e mnogo bolje osjećali kad im američki građani ne bi više odmagali. Eto, makar već imaju jednog krivca za poraz koji im je zagarantovan.

Sve ovo pokazuje šta je u suštini URA – prikriveni trojanski konj DF, čiji je zadatak da za njihove potrebe privuče dio crnogorskog biračkog tijela, prije svega od SDP, ali i od Demokrata. A javno će izigravati krivca što opozicija ne ide na izbore u jednoj koloni. Abazović je tu samo u ulozi “poštenog Albanca”. Neki tvrde svjesno, neki nesvjesno.

Eto zašto platformi URA-e bolje odgovara 
naziv “Crnje od crnjeg”, i eto zašto će na izborima u avgustu pobijediti državotvorne snage, iskreno posvećene evropskim vrijednostima i evro-atlanskim integracijama.

Danijel Živković, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član