Tičić: Umjesto da rješava probleme Budvana, Carević podriva suverenitet drugih država

Umjesto da preduzme hitne mjere ne bi li se Budva izbavila iz stanja komunalnog nereda koji je vidljiv na svakom koraku, odlazeći predsjednik Opštine Marko Carević piše čestitke za Dan Republike Srpske i iskazuje otvoreno nepoštovanje prema Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sa sviješću da Carević ne haje ni za domaće zakone, zbog građana Budve smo u obavezi da ga podsjetimo da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim Dan Republike Srpske 9. januar, dok ga je Venecijanska komisija označila “diskriminatorskim”, jer Bošnjaci i Hrvati smatraju da je tog dana započeto ratno razaranje.

I dok za razliku od prošle godine, premijer Krivokapić danas ćuti, ili je možda opet krijući čestitao “Dan Republike Srpske”, Carević je preuzeo ulogu jedinog predstavnika “srpskog sveta” iz Crne Gore koji zvaničnim čestitkama podriva suverenitet drugih država.

Da je Carevićevo postupanje samo nastavak zloupotrebe funkcije, koju iskazuje još od momenta kada je postao predsjednik Opštine, potvrđuje njegov umišljaj da može u ime svih građana Budve da čestita neustavne nacionalističke praznike. Takvom odnosu prema gradu i građanima se mora stati na kraj, jer Budva zaslužuje da se sa terena nacionalizma i nacionalnog prebrojavanja, konačno pređe na rješavanje nagomilanih problema Budvana.

Milan Tičić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član