Šćepanović: To što se ne miješate u svoj posao, ne oslobađa Vas odgovornosti

Ministre Sekuloviću, opravdanje da nešto ne znate ne oslobađa Vas odgovornosti “nemiješanja u svoj posao”, jer da želite da saznate – saznali biste i radili u okviru svojih ovlašćenja. Taj Vaš oportunistički pristup obavezama i dužnostima koje su u opisu ministra unutrašnjih poslova, činjenica da ste pristali da statirate i oglasite se samo onda kada treba relativizovati neku bijedastoću Vlade i njenih funkcionera, možda Vama odgovara, ali ne i građanima Crne Gore.

Podsjetiću Vas samo na najmarkantnije primjere onoga što “nijeste znali“, a dužnost Vas je obavezivala i da znate i da nešto tim povodom učinite:

– Ne znate ko je vozio službeno vozilo Vlade koje je učestvovalo u saobraćajnom udesu u Podgorici, ali znate da je Vladin funkcioner imao manje od jednog promila alkohola u krvi i da je popio svega par piva (što se, kasnije, ispostavilo kao neistina). Šta da je nedužni građanin u tom udesu stradao? Da li biste onda znali?

– Ne znate kako su tablice tog istog službenog vozila Vlade Crne Gore promijenjene, a za to ste isključivo Vi nadležni. Ne znate po kom pravnom osnovu su promijenjene, po kom pravnom osnovu ste dali zamjeniku generalnog sekretara na službenom vozilu Vlade civilne ili operativne tablice, koje samo mogu dobiti inspektori i službenici ANB-a?

– Ne znate koliko ste državnih službenih vozila preregistrovali na civilne ili operativne tablice i kome ste sve omogućili da dođe u posjed operativnih tablica MUP-a? Ne znate, zato se danas po Herceg Novom opušteno šetaju svi državni funkcioneri koji su stigli službenim vozilima sa civilnim tablicama.

– Ne znate šta se dešavalo na Bogetićima kad je službeno lice s umišljajem službenim vozilom Vlade ugrozio život građana, praktično ih “pregazio”, ali znate da je to “napad na službeni automobil i štićenu ličnost“. Onda Vas je demantovao Vaš državni sekretar. Šta da je neko od građana stradao? Da li biste onda znali?

– Ne znate da je na šovinističkom protestu u Pljevljima napadnut službeni policijski auto.

– Ne znate ko napada građane koji protestuju u patriotskim kolonama, ali znate da se svako lice, učesnik patriotske kolone, ažurno procesuira i kazni.

– Ne znate ko je pustio lažnog diplomatu Simijanovića da pobjegne iz zemlje.

– Ne znate ko ispisuje šovinističke grafite u atmosferi narušenog međunacionalnog i međuvjerskog sklada čijoj razgradnji građanskog koncepta doprinosi Vlada čiji ste član.

– Ne znate ko pravi, objavljuje i stoji iza užasnih mizogenih karikatura i seksističkim napadima izvrgavaju ruglu žene sa javne scene.

– Ne znate ko sve od Vaših kolega ministara iz Vlade, pored crnogorskog državljanstva, ima državljanstvo i druge države, te na taj način protivno zakonu ostvaruje dvojno biračko pravo.

– Ne znate da je u šovinističkom incidentu prema novinaru Nebojši Šofrancu, na aerodromu prilikom dočeka reprezentativca Liješevića, učestovao Vladin ekspert Vladimir Vuković.

– Ne znate ko je prilikom patriotske auto-kolone kroz Bijelu i Tivat, napao učesnike koji su ponosno nosili i isticali crnogorske zastave.

– Ne znate za navode predsjednika opštine Budva Marka Carevića, koji je u televizijskom gostovanju direktno priznao da je učestvovao u koruptivnim radnjama, tačnije potvrdio da je davao mito! Ne sjećam se da ste reagovali pogodom ovoga.

Ovo je samo kratak spisak Vaših “neznanja” i neobaviještenosti.

Ako Vama ne smeta da budete upamćeni kao ministar koji ništa nije znao, koji se ni za šta nije pitao i koji se lagodno osjećao u takvoj ulozi to, onda, govori o Vama.

Ipak, svaka od ovih stavki ima posljedice po bezbjednost građana, međunacionalni sklad i građanski mir, za koje ste, uprkos Vašoj neobaviještenosti i neznanju Vi odgovorni.

Marta Šćepanović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član