Savjet mladih DPS Crne Gore: Igra izazova u Vladi Crne Gore – dokaži da si “velikosrbin”

Ministri u Vladi državi Crne Gore nadmeću se ko će pokazati veću privrženost državi Srbiji. Zaista apsurdna situacija, koja se kosi sa zdravim razumom, ali ne i sa jasnim namjerama Vlade da svoju politiku gradi na nacionalističkim narativima i postupcima, kojima treba da pokažu svoju lojalnost drugoj državi.

Iako se Leposavić svojim nakaradnim stavovima o genocidu u Srebrenici, visoko pozicionirao u šovinističkim velikosrpskim krugovima, i ostali ministri se trude da ne zaostaju.

Svako na svoj način, i shodno resoru koji pokriva. Kako je Aleksandar Stijović ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na neki način u hendikepiranoj poziciji u odnosu na recimo, kolegnicu Bratić, jer ipak ne može da tvrdi, na primjer, da Nacionalni park Biogradska gora, pripada Srbiji, ili da Morača prolazi kroz Beograd, on je ipak smislio način kako da se istakne i zasluži pohvalu mentora.

Zajedno sa svojom saradnicom, sekretarkom Ministarstva, ministar Vlade Crne Gore navukao je duks sa grbom srpske dinastije Nemanjića i ponosno se slikao, podigavši ljestvicu izazova za sve ostale kolege. 

Dok čekamo nekog sljedećeg “apostola“ da prihvati Stijovićev izazov, i na neki još originalniji način iskaže svoju emociju prema susjednoj državi, možemo samo da  konstatujemo da je žalosno kada se ministri Vlade Crne Gore, koji su promovisani kao eksperti, dodvoravaju stranoj državi, i to svakim danom i sve “originalnije“. Takav odnos ministara Vlade Crne Gore prema svom poslu i državi koju zastupaju, trajno je zastiđe koje će očigledno biti i jedino što će obilježiti njihove kratke mandate.

Savjet mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član