Šaponjić: URA najodgovornija za haotično stanje u državi

Nadaleko je poznata malicioznost i nemoralnost male partije nerealnih ambicija, koja, upravo zahvaljujući navedenim karakteristikama, nema ni najmanji problem da bude u koaliciji sa onima koji slave ratne zločince i za koje su počinioci zlodjela, poput genocida u Srebrenici ili otmice u Štrpcima, zapravo pravi heroji.

Partije, koju čak i građani koji su 30. avgusta glasali za nju, sada nazivaju izdajničkom. Partije koja namjerno zaboravlja da je za vrijeme naše vlasti počeo proces protiv osumnjičenog za otmicu u Štrpcima, onog koji je bio dostupan pravosudnim organima. Da je Crna Gora pod vlašću DPS i koalicionih partnera nedvosmisleno rekla da je u Srebrenici bio genocid. Da se Crna Gora izvinila Hrvatskoj, iako je to bilo napad Vojske Jugoslavije. Da je Crna Gora na čelu sa DPS pokazala solidarnost i humanost devedesetih godina kada je naša država bila sigurno utočište za više od četvrtinu crnogorske populacije (oko 150 hiljada) prognanih i protjeranih širom prostora bivše Jugoslavije. Da su uz podršku ključnih partnera – UNHCR-a, Evropske unije, OSCE-a i Sjedinjenih Američkih Država, mnogi od njih integrisani u crnogorsko društvo i daju dodatnu snagu multietničnosti Crne Gore. Da je zahvaljujući politici DPS i našeg predsjednika, Crna Gora obezbijedila siguran krov nad glavom svima bez obzira na vjeru i naciju i da je garantovala da će naše različitosti biti naše vrline.

Uostalom, potpisivanjem Sporazuma nakon parlamentarnih izbora 2020, ova mala partija i njeni koalicioni partneri, su potvrdili ispravnosti politike predsjednika DPS i partije čiji je on lider, i posredno priznali da je naša politika gradila i izgradila modernu, multinacionalnu, multivjersku i građansku Crnu Goru.

Zato, umjesto što pokušavate da se izvučete od odgovornosti što sjedite u Vladi sa onima koji ne priznaju da se u Srebrenici dogodio genocid, što zavisite od onih koji slave Mladića i poriču njegove zločine, što imate visoku funkcionerku koja relativizuje najveći zločin posle Drugog svjetskog rata, razmislite o sopstvenoj odgovornosti i  političkom nasljeđu, koje će ostati iza vas.

Stefan Šaponjić, odbornik u Skupštini Glavnog grada 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član