Reagovanje na navode Miloša Konatara: URA opet kasni sa projektima

Građanski pokret URA, iako se dosad nije osvrtao na sport u Glavnom gradu, odjednom je ocijeno da im to može biti politčki profitabilno, pa se sada zalažu za izgradnju nacionolanog staiona u Podgorici, iako su dosta zakasnili sa tom idejom, jer je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, prije skoro mjesec dana najavio da je dogovoreno da će Fudbalski savez Crne Gore, Glavni grad i država, graditi na Starom aerodromu nacionalni stadion koji će zadovoljiti sve najsavremenije potrebe i standarde za ovako velike sportske objekte,  i izrazio nadu da će, uz pomoć UEFA i FIFA vrlo brzo početi sa izgradnjom.

Podsjećamo predstavnike URA-e ono što građani Podgorice dobro znaju, da je gradska uprava tokom ovog mandata uložila 22 miliona eura za razvoj sporta i unapređenje sportske infrastukture, a oko pet miliona eura je izdvojeno za pojedince, klubove i sportske manifestacije. Završili smo naktrivanje vaterpolo bazena vrijednog 2,2 miliona eura i na taj način stvorili uslove za razvoj vaterpolo i plivačkih sportova u Podgorici. Osim toga, tokom ovog mandata stvorili smo uslove za razvoj i ostalih vrsta sportova, posebno kod nas najpopularnijeg, fudbala, pa smo, kroz partnerstva izgradili fudbalski kamp „FK Kom“ na Zlatici sa dva terena, dva terena „FK Mladost Lješkopolje“,rekonstruisali stadion „Trešnjica“, izgradili modernu Kuću fudbala na Starom Aerodromu, Studentsku sportsku dvoranu i kulturni centar. Izdvajanja za programske aktivnosti su za preko 50 % povećana u 2018. u odnosu na 2014. godinu. Finansiran je u posljednje četiri godine veliki broj manifestacija, a preko deset novih manifestacija su sada i na gradskom budžetu (Pješačenjem do zdravlja; Školski sportski raspust; Mini fer-play liga u fudbalu; Podgorički triatlon; Ajmo na Moraču…). 

Izgrađeno je 15 novih poligona, a više desetina je u značajnoj mjeri rekonstruisano. U svim dijelovima grada postavljene su i 24 multifunkcionalne sprave za trening na otvorenom. U toku je rekonstrukcija male sale SC „Morača“ u salu za dvoranske sportove, što je takođe projekat vrijedan preko četiri miliona eura. Dakle, riječ je o značajnim ulaganjima kako u domenu profesionalnog, tako i rekreativnog sporta, koja pokazuju proaktivnu i odgovornu ulogu uprave Glavnog grada kada je u pitanju podrška razvoju sporta u Podgorici.

Klub odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član