Pućurica: Dragaš se sveo na PES-ovog Vladislava Dajkovića

Tihomir Dragaš, dežurni je i gotovo jedini potpisnik saopštenja PES-a, koji se ovim angažmanom odužuje partiji koja ga je postavila, ni manje ni više, nego na čelo borda direktora Air Montenegro. Toliko o čuvenoj meritokratiji i profesionalizmu o kojima tako lijepo priča bajke nova vlast, dok sa druge strane svoje lojalne poslušnike raspoređuje po svim lukrativnim pozicijama u državnim preduzećima. Razumijemo Dragaša da je u niskom startu da zasjedne u fotelju direktora još od ljetos, kada je odustao od poslaničke funkcije i stao u red za direktorsku, ali ipak malo dostojanstva nije na odmet.

Dragaš koji je svoju karijeru započeo i gradio dvijehiljaditih u jednoj od tada najvećih državnih kompanija, u vrijeme vlasti DPS veoma dinamično napredovao i radio neko vrijeme i u Njemačkoj, sada se sveo na Vladislava Dajkovića Pokreta Evropa sad – i u tom kapacitetu, u kontinuitetu se sramoti saopštenjima koja potpisuje, a koja su nedostojna iole pristojnog i obrazovanog čovjeka. Neobična želja da skoči sa menadžerskog mjesta u Bonu na direktorsko u Podgorici, osobu sa ozbiljnom stručnom karijerom pretvorila je u čovjeka sa neozbiljnom i trećerazrednom politikom.

Na kraju, ponovićemo ono što je Dragaša najviše zaboljelo i vjerovatno motivisalo da reaguje – nepobitna činjenica je da PES, zajedno sa koalicionim partnerima, suštinski propagira antievropsku i anticrnogorsku politiku, što je dokazano nekoliko puta a najsvježiji primjer je glasanje u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope. To što PES podilazi političkim interesima bivšeg Demokratskog fronta, da bi ostvario svoje ciljeve, od čega je za sad jedini – da što duže ostane na vlasti, ozbiljan je problem. Građanima obećavate evropsku politiku, a pravite trule kompromise sa onima koji su protiv nje, to jeste nemoralno ali je jedini tačan opis trenutnih odnosa u vladajućoj većini.

Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore i odbornik u SO Bijelo Polje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član