Predsjednik DPS Milo Đukanović otvara Kongres Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY)

Kongres Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), čiji je ovogodišnji domaćin i organizator Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore, biće otvoren u petak, 16. februara 2018. godine, u 11 sati u hotelu „Splendid“ u Bečićima. Kongres IUSY otvoriće predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović. Na otvaranju će govoriti i predsjednik Savjeta mladih DPS Nikola Pešić, kao i čelni ljudi organizacije IUSY. 

Molimo vas da vaše novinarske ekipe koje će pratiti otvaranje Kongresa Internacionalne unije socijalističke omladine akreditujete najkasnije do čevrtka, 15. februara 2018. godine u 17 sati, na mail [email protected] 
IUSY je najveća i najstarija politička omladinska organizacija u svijetu, koja u članstvo okuplja oko 140 organizacija iz više od 100 zemalja cijelog svijeta. Podmladak je Socijalističke internacionale, kao i krovna organizacija koji okuplja socijalističke, socijaldemokratske i radničke političke omladinske organizacije iz cijelog svijeta, IUSY je međunarodna omladinska organizacija sa konsultativnim statusom u Ujedinjenim Nacijama. IUSY je osnovana 1907. godine, da bi odmah nakon završetka Drugog svjetskog rata, 1946. godine, bila reorganizovana. Glavna polja rada IUSY su demokratija, ljudska prava i politika mladih iz perspektive slobode, solidarnosti i ravnopravnosti. Svake godine IUSI organizuje sastanke, seminare, obuke, studijske posjete i svjetske festivale za mlade političke lidere i aktiviste. 

Kongres Internacionalne unije socijalističke omladine IUSY biće jedan od najvećih i najozbiljnijih političkih skupova koji će biti održani u Crnoj Gori.

Savjet mladih DPS, pored toga što je najvažniji faktor na polju političkog aktivizma mladih u Crnoj Gori, uživa veliko povjerenje srodnih organizacija u regionu i Evropi, ali i u čitavom svijetu. To dokazuje i povjerenje koje je ukazano Savjetu mladih DPS i Crnoj Gori dodjelom organizacije Kongresa IUSY, najveće svjetske asocijacije mladih socijalističkih partija na svijetu, posebno ako se ima u vidu da je za ovaj događaj bio zainteresovan veliki broj zemalja.

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član