Predmet za Specijalno tužilaštvo: Najoštrije osuđujemo političku korupciju u kojoj su učestvovali Dejan Ognjenović, Milica Ljutić i Mladena Donković

Demokratska partija socijalista Kotor najoštrije osuđuje lični potez odbornika sa naše liste, Dejana Ognjenovića, Milice Ljutić i Mladena Donkovića, koji su danas, nakon dva mandata najgore vlasti u istoriji Kotora, svojim politički nemoralnim i neprincipijelnim (diletantskim) potezom obezbijedili dalje funkcionisanje vlasti koalicije Demokrata, DF-a i URE koja se raspadala po svim šavovima i čemu je svjedočila čitava javnost Kotora i Crne Gore.

Ovakvom brutalnom zloupotrebom pozicije odbornika koju su im birači dali kao predstavnicima DPS-a, ne lično, a još manje kao partnerima nacionalista, paracrkvenjaka i kvazigrađanista, najgrublje su zloupotrijebili našu partiju, članstvo i birače, i pokazali se nedostojnim povjerenja građana i partnera u politici od sada pa zanavijek.

Da je riječ o političkoj korupciji, a ne borbi za interese grada, govori činjenica da Ognjenović, Ljutić i Donković interese grada na ovaj način nijesu zastupali prethodnih pet godina kada je grad bio u istovjetnoj blokadi, a bili su u istoj poziciji odbornika. Međutim, trenutak kada se odlučuju na potez bez presedana, kada je budućnost grada trebalo da preuzmu oni koji su najpozvaniji, a to su građani Kotora, ovo troje donose odluku protiv birača, protiv svoga grada i partije čiji su bili dio.

Ovo jasno ukazuje da se posljednjih dana desio neki novi, koruptivni interes, koji ih je motivisao da se udruže sa Jokićevim crkvenim demagozima, ultranacionalistima DF-a i grupom trgovaca vlašću iz URE. 

Zbog toga pozivamo Specijalno državno tužilaštvo za organizovani kriminal da istraži ovaj najbrutalniji primjer političke korupcije u novijoj istoriji Crne Gore i procesuira sve aktere ove kriminalne ogranizacije osmišljene u bezbjednosnim brlozima odlazeće garniture, koja se za mandata starala jedino da sačuva svoje fotelje i brutalno se razračunava sa svime što je iskreno građansko i crnogorsko, to jest sa građanima Kotora.

Naša partija će se sa nedvosmislenom odlučnosti obračunati sa ličnom odlukom, suprotnom partijskom stavu našeg kluba odbornika, ovih nemoralnih i nečasnih pojedinaca. Ponosno ćemo nastaviti da se držimo politike koju smo obećali biračima, koja je prije svega emancipatorska, građanska i evropska. Ovakvi koruptivni potezi nanose štetu svima, ali nose ličnu odgovornost. Naši, sada već bivši članovi, svoje će odluke i dogovore sa strukturama koje uništavaju Kotor i Crnu Goru dokazivati pred nadležnim organima, a svoj obraz prati pred svim građanima Kotora dok god budu hodali ulicama ovoga grada.

Opštinski odbor DPS Kotor  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član