Poslanik DF-a priznao da su namjerno izazvali incident u Skupštini

Koliko i kako lideri Demokratskog fronta obmanjuju javnost i vrše pritisak svim sredstvima na državne institucije, najbolje svjedoči primjer sa jučerašnjeg suđenja optuženima za nasilničko ponašanje u Skupštini Crne Gore, poslanicima DF-a Marini Jočić, Milanu Kneževiću, Milutinu Đukanoviću i Branku Raduloviću. sdOsim što su iskoristili i ovu priliku da od sudnice naprave poligon za politikantsko jeftino profitiranje, vrijeđajući sudije i tužioce, u ime svih njih upravo je Milutin Đukanović priznao da je sve što govore – čista farsa. 

Naime, dok su u sudnici tvrdili da su „emotivno“ reagovali na oduzimanje poslaničkog imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, Đukanović je novinarima priznao da je napad na poslanike DPS-a bio planiran i organizovan, baš kao što je pred sudijom kazao poslanik DPS Miodrag Vuković. Milutin Đukanović je novinarima ispred suda kazao: “Mi ne bježimo od toga, uradili smo to potpuno svjesno i sračunato…“, čime je jasno pokazao da poslanici DF-a nekoga lažu – ili sud ili građane Crne Gore. 

Kako na ovom, tako i na suđenju za pokušaj terorizma i svim ostalim suđenjima, lideri DF-a se služe svim sredstvima ne da odbrane sebe, već da pokušaju da uruše institucije države Crne Gore. Bilo da je riječ o lažima, uvredama, protivzakonitim radnjama ili protivljenju odlukama nadležnih organa, lideri DF-a pokazuju da još nijesu odustali od krajnjeg cilja koji su imali i 16. oktobra 2016. godine, samo što danas pokušavaju da ga postignu drugim sredstvima. 

Zato očekujemo od svih državnih institucija, nezavisno od toga kojoj grani vlasti pripadaju, da profesionalno i nezavisno obavljaju svoje poslove do kraja, ne podliježući bilo kakvoj vrsti pritisaka, posebno ne političkim pritiscima bilo koje partije.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član