OO DPS Nikšić: Građani Nikšića i Crne Gore neće dozvoliti da ih neko dijeli, prebrojava i okreće jedne protiv drugih

Sinoć je održana VII sjednica Opštinskog odbora DPS-a Nikšić, kojoj su pored članova prisustvovali i koordinator ispred Predsjedništva DPS Crne Gore za Nikšić, g-din Milutin Simović i koordinator za Nikšić u ime Izvršnog odbora DPS Crne Gore, g-din Milosav Anđelić. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Opštinskog odbora, Ivan Mitrović.

Na sjednici je bilo  riječi o realizaciji programa na lokalnom i državnom nivou, kao i o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori.

Data je jednoglasna i nedvosmislena podrška državnim organima u namjeri zaokruživanja najvažnijih identitetskih pitanja.

Istaknuto je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti zakon za sve, a ne protiv bilo koga.

Zakon koji će obezbijediti uvažavanje prava svih vjernika i svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Pomenuto zakonsko rješenje daje mogućnost državi Crnoj Gori i njenim građanima da imaju puno pravo na korišćenje imovine koja se nalazi na njenoj teritoriji.

Konstatovano je da je na sceni dirigovana zlonamjerna interpretacija zakonskih odredaba u cilju manipulacije cjelokupnom javnošću i stvaranja nepotrebnih tenzija.

Naglašena je činjenica da se crnogorska drzava, na bilo koji način, neće baviti „uzimanjem“ imovine jednoj i „davanjem“ drugoj crkvi.

Takve konstrukcije proizvod su upravo onih centara koji slobodu vjerskih opredjeljenja, kao neprikosnoveno pravo svakog crnogorskog građanina ponaosob, pokušavaju izmanipulisati.

To je temeljno i neotuđivo građansko pravo čije ugrožavanje bi predstavljalo i ugrožavanje temelja građanske države Crne Gore.

Upravo je to osnovni kamen spoticanja za manipulacije zakonom.

Svaki građanin Crne Gore, slobodan je u izboru i religijskom opredjeljenju i to pravo mu niko nekim dekretom, silom ili „šetnjom“  ne može otuđiti.

S toga je prioritet u ovom trenutku očuvati multietnički i multikonfesionalni sklad, i ne dozvoliti narušavanje mira, stabilnosti i zaustavljanje daljeg evropskog puta Crnoj Gori, koji su predmet sinhronizovanih ataka iznutra i s vani. 

Posebno je iskazano uvjerenje, da građani Nikšića i Crne Gore neće dozvoliti da ih neko dijeli, prebrojava i okreće jedne protiv drugih. 

Na Sjednici je zaključeno da je Crna Gora stabilna i snažna država u kojoj svi imaju pravo na slobodu misli, govora i vjeroispovijesti, ali isto tako i država kadra da zaštiti poredak, imovinu i građane od nasrtaja, ma od koga oni dolazili.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član