OO DPS Danilovgrad: Puna podrška državnom vrhu u očuvanju identiteta i suvereniteta Crne Gore

Sinoć je održana VI sjednica OO DPS Danilovgrad u proširenom sastavu, kojoj su pored članova OO prisustvovali, koordinator ispred Predsjedništva Partije, g-din Časlav Vešović i koordinator ispred Izvršnog odbora g-din Srđan Miljanić.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik OO Vukota Stanišić. Predsjednica lokalne uprave, Zorica Kovačević podnijela je izvještaj o realizaciji izbornog programa u prethodnoj godini koji je jednoglasno prihvaćen. Konstatovano je, da je rukovodstvo Opštine profesionalno, krajnje odgovorno i domaćinski rukovodilo i upravljalo budžetom, što se odrazilo na finansijsku konsolidaciju, maksimalno izvršenje budžeta ali i realizovane i započete brojne investicije u sektoru putne, elektro i vodovodne infrastrukture, kulture, sporta i dr. oblasti, koji će doprinijeti boljim uslovima života naših građana i otvaranju novih radnih mjesta.

Opštinski odbor DPS Danilovgrad, dao je punu podršku državnom vrhu i rukovodstvu Partije da istraje u odbrani najvitalnijih državnih interesa i da radi na osnaživanju našeg identiteta.

Demokratska partija socijalista je partija svih građana koji prihvataju naš program i Crnu Goru kao svoju domovinu i rade u interesu njenog sveopšteg prosperiteta.

Crna Gora je prepoznata na ovim prostorima, kao bastion vrijednosti, koje podrazumijevaju miran suživot i multietnički sklad svih vjera i nacija koje u njoj žive.

Zbog toga se kao neophodnost nameće očuvanje i nadogradnja svih tih vrijednosti koje smo vjekovima i u veoma teškim i burnim vremenima znali da sačuvamo.

Građani Danilovgrada ostaju posvećeni tome cilju i ne žele da ih iko prebrojava, i dijeli po bilo kom osnovu.

U Crnoj Gori ima mjesta za sve i nikom ne može da bude tijesno ako on to ne želi ali isto tako nikom ne damo za  pravo da se osjeća dominantan i da traži više jer pripada nekoj zajednici, vjerskoj ili bilo kojoj drugo, jer je Crna Gora kuća svih nas podjednako.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti upravo daje jednaka prava svima. Zakon je ispoštovao sve međunarodne standarde i konvencije u ovoj oblasti i usvojen u Skupštini Crne Gore kroz demokratsku proceduru, apsolutnom većinom.

Zakon obezbjeđuje jednaka prava svim vjernicima i vjerskim zajednicama. Zbog toga se  moramo argumentima i činjenicama suprostaviti dirigovanoj i zlonamjernoj manipulaciji cjelokupne javnosti, koja je proizvod onih koji ne žele dobro ni Crnoj Gori, niti narodu koji u njoj živi. Kao prioritet se u svemu tome nameće očuvanje mira, stabilnosti i multietničkog sklada.

Opštinski odbor DPS Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član