OO DPS Bar: Primitivizam, bahaćenje i produbljivanje razlika nikad nije bilo, niti će biti svojstveno Baru

U noći nakon izglasavanja nove Vlade Crne Gore, imali smo sličan scenario poput onog koji se dogodio 30. avgusta. Otpočelo je “slavlje”, ali uz zastave tuđe države. Pjevale su se pjesme o Srbiji i Kosovu. Kao da nijesmo u Crnoj Gori, u multietničkom Baru. Neko je želio da se te noći, kada je izabrana nova Vlada, građani u svojim domovima ne osjećaju sigurno.

Na sve to, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, neodgovornost pristalica novoizglasane apostolske Vlade, dodatno će doprinijeti da ni u narednom periodu ne možemo očekivati pad broja zaraženih novim korona virusom.

Takav primitivizam, bahato ponašanje i produbljivanje razlika među građanima, nikad nije bilo, niti će biti svojstveno Baru i Crnoj Gori. Crna Gora je sekularna država, država u kojoj se decenijama afirmišu ljudska i manjinska prava. U našoj državi postoje zakoni koji će onemogućiti projekat stvaranja teokratske i nacionalističke Crne Gore. A postoje i građani Bara, svi mi koji ćemo čuvati mir i multietnički sklad, međuvjersku i međunacionalnu toleranciju, razumijevanje i poštovanje.  A onima koji žele ukaljati Bar kao simbol moderne Crne Gore, Demokratska partija socijalista ali i ponosni Barani i Baranke to neće dozvoliti.

Opštinski odbor DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član