Održan Prvi sastanak članova Okruglog stola “Reforme i unaprjeđenje sistema obrazovanja”

Pripremajući se za XI sjednicu Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS-a, održan je prvi sastanak okruglog stola posvećenog “Reformama i unaprjeđenju sistema obrazovanja”. Sastankom su kopredsjedavali prof. dr Petar Ivanović, član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore i Veljko Tomić, direktor za opšte srednje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete. 

Imajući u vidu ulogu Savjeta koja podrazumijeva traganje za najkvalitetnijim rješenjima i politikama koje će doprinijeti društvenom napretku i boljem kvalitetu života građana Crne Gore, članovi Okruglog stola potvrdili su spremnost da u okviru svojih nadležnosti na državnom i lokalnom nivou, i kroz instiucije sistema, daju puni doprinos unaprjeđenju politika obrazovanja.

Tokom diskusije ukazano je na dosadašnje rezultate reforme obrazovanja, ali i izazove koji stoje na putu pune implementacije. Otvoreno je niz pitanja na koje će se tražiti odgovori do izrade finalne prezentacije. Predstavljena su iskustva pojedinih zemalja i konstatovano da kontinuirano unaprjeđenje obrazovnog sistema i njegovo usklađivanje sa zahtjevima tržišta predstavljaju uslov razvoja crnogorskog društva. Kroz aktivno učešće u sadržajnom i otvorenom dijalogu ocijenjeno je da je u daljem radu Okruglog stola neophodno razmotriti kratkoročne i dugoročne efekte pojedinih predloženih mjera.

Drugi sastanak Okruglog stola zakazan je za 01. februar, dok je XI sjednica Savjeta DPS-a na kojoj će biti prezentovan finalni dokument ovog okruglog stola, planirana za drugu polovinu februara.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član