Nikolić: Skaj tužilac Vladimir Novović nastavlja sa progonom neistomišljenika po diktatu Vijesti

Jutrošnja akcija Specijalnog državnog tužilaštva usmjerena na Jelenu Perović nastavak je progona koji sprovodi Vladimir Novović po diktatu Vijesti i tridesetoavgustovske većine.

Nakon što su propali višemjesečni pokušaji njene nezakonite smjene, uz hiljade objavljenih tekstova u tabloidu Vijesti kojim su se nastojali narušiti njen javni ugled i integritet, jutros se pošlo i korak dalje upadom SPO-a u prostorije ASK.

Očigledno je da Vladimir Novović više i nema namjeru da fingira integritet već pristaje da bude obično oruđe u rukama parlamentarne većine i medijsko-političkih krugova koji crtaju mete, pišu optužnice i donose presude umjesto institucija sistema. Zbog toga i ne čudi što stotine krivičnih prijava koje je Demokratska partija socijalista podnijela u prethodne četiri godine i dalje ostaju bez ikakvog epiloga. Umjesto istrage o 30.000 novozaposlenih u državnoj upravi, višemilionskim fiktivnim ugovorima u Rudniku uglja, malverzacijama u Elektroprivredi i EPCG Solaru, spornoj kupovini akcija Luke Bar, duplom negativnom mišljenju na poslovanje CEDIS-a i svakodnevnim zloupotrebama službenog položaja državnih funkcionera, Novović se bavi kilometražom službenog vozila direktorice ASK.

Očigledno da oslobođenoj Crnoj Gori institucije više nijesu potrebne – dovoljno je da Vijesti napišu optužnicu, Novović je procesuira, a sudovi donesu presudu koja je unaprijed odlučena.

Glavni specijalni tužilac i svi koji se poigravaju ljudskim sudbinama, oslanjajući se na pres klipinge, a ne na utemeljene dokaze, moraju da imaju u vidu, da je sve prolazno, pa i mandati na funkcijama na kojima su trenutno, te da će svaka nezakonitost i pokušaj gaženja ljudskog dostojanstva a sve pod izgovorom zadovoljenja pravde, pokrenuti pitanje odgovornosti onih koji su u tome učestvovali.

Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član