Nikolić sa grupom američkih kongresmena: Partnerstvo Crne Gore sa Kongresom SAD obavezuje

Partnerstvo Crne Gore sa američkim Kongresom bilo je od presudne važnosti u završnoj fazi pristupanja Crne Gore NATO-u, što je legat koji obavezuje, kazao je poslanik i član Predsjedništva DPS-a Andrija Nikolić na sastanku sa grupom američkih kongresmena u Vašingtonu.

Tokom razgovora na Kapitol hilu, poslanik Nikolić podsjetio je kongresmene da su SAD snažno podržavale Crnu Goru i devedesetih, kad joj je prijetila destabilizacija i kada je zemlja bila na ivici sukoba. Konstatujući da nijedan događaj od završetka hladnog rata i pada Berlinskog zida, nije imao toliki značaj za globalnu arhitekturu međunarodnih odnosa kao agresija Rusije na Ukrajinu, Nikolić je upozorio da obnova hladnoratovskih tenzija ugrožava stabilnost i evropsku perspektivu Crne Gore i zamolio za veće prisustvo kongresmena SAD u Crnoj Gori.

Iskazujući spremnost da unaprjeđuju odnose američkog Kongresa sa Crnom Gorom, kongresmeni Robert Aderholt, Džo Vilson, Bil Sarpalius, Frenk Mrvan, Džon Molinaro, Čak Edvards, Mark Alford i Trejsi Men, iskazali su spremnost da se založe za Crnu Goru, vrednujući važnost njene posvećenosti očuvanju evroatlantskih vrijednosti.

Sagovornici su razmotrili i aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori u susret vanrednim parlamentarnim izborima, sa posebnim osvrtom na inostrana miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore.

Poslanik Nikolić će tokom boravka u Vašingtonu, pored Predstavničkog doma američkog Kongresa, posjetiti i State department gdje će takođe održati niz sastanaka.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član