Muratović: Malicioznom Đukanoviću tuđa država bliža srcu, a svoja džepu

Po ugledu na svog mlađeg partijskog kolegu i sugrađanina Marka Kovačevića, funkcioner DF i predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović, na proslavi Dana Opštine Berane intoniranje himne Crne Gore ispratio je uz tri prsta na srcu. Takvim činom razotkrio je svu sopstvenu malicioznost, kojom je želio poslati jasnu poruku da on i politički savez kojem pripada na Crnu Goru ne gledaju kao na svoju državu.

Međutim, dok im je srcu bliža tuđa država ipak od sopstvene ne bježe onda kada na njenu štetu i na grbači svih građana Crne Gore ostvaruju beneficije, interese i uživaju brojne privilegije, jednako kao što svojevremeno nijesu bili imuni ni na ruske rublje i Vučićeve donacije. Vrlo vjerovatno da dok vedri i oblači EPCG-om Milutin Đukanović, sa tri prsta na srcu u ovo preduzeće i ostale povezane državne firme, regrutuje partijske aktiviste, rođake i kumove, i tako stranački kadrira devastirajući i srozavajući ove firme na najniži nivo i dovodeći njihovu perspektivu i opstanak pred upitnom budućnošću.

Ovakve najnovije izvedbe, bestidna i sramna postupanja čelnika DF kod svakog zdravorazumnog građana naše države izazivaju samo prezir. Osim toga, pohvalno je to što su čelnici ovog političkog saveza makar počeli da ustaju na himnu i ne bježe iz sala u kojima se ona intonira, dok je ovo samo paravan i glumačka predstava za dio njihovih ekstremnih glasača koji se na svakom koraku poput svojih političkih lidera svojski trude da ugroze građanski i multikulturalni sklad naše države.

Ipak, sve čemu danas svjedočimo posljedica je koketiranja građanskih partija koje su nakon 30. avgusta 2020. godine svojom neodgovornošću vlast predali u ruke promoterima i izvođačima radova ideje “srpskog sveta”, čime se došlo do političkog, društvenog i moralog posrnuća Crne Gore i udaljavanja od njenih evropskih integracija.

Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član