Muratović: EPCG dovedena do dužničkog ropstva, rukovodstvo preduzeća hitno da podnese ostavke

Za dvije godine rukovođenja Elektroprivredom, Demokratski front, predstavljajući se kao postizborni “oslobodilac”, doveo je ovo ugledno preduzeće na ivicu dužničkog ropstva, u situaciju da moraju da se zaduže još pedeset miliona eura za isplatu zarada.

Nedomaćinsko, nedobronamjerno i neznaveno upravljanje ovim privrednim gigantom, praćeno bestidnim partijskim zapošljavanjem nestručnog i nekompetentnog kadra, dovodi nas do ukidanja povoljnosti za redovne platiše, ali i poskupljenje struje, koja je već najskuplja u regionu!

Umjesto Luksemburga, čiji su standard obećavali 30. avgusta 2020. godine, Crnu Goru su doveli na ivicu bankrota, preduzeća na prag stečaja, a građane na granicu siromaštva.

Populističke mjere zapošljavanja nesposobnog i nepotrebnog partijskog kadra u ovom preduzeću, vođenje nakaradne poslovne politike, gdje se vodilo računa prevashodno o interesima stranaka a ne preduzeća, sada su došli na naplatu. Sada sve to plaćaju građani, kojima se najavljuju sve veći nameti i stezanje kaiša, ali i hladna zima, u kojoj se stidljivo spominju mehanizmi uštede slični restrikcijama.

Zahvaljujući ovakvom bezobzirnom odnosu prema građanima, izdaji naših interesa i podaničkoj svijesti, umjesto građanima, kojima ukida olakšice, ovo preduzeće nudi povoljnosti samo Republici Srbiji.

Pozivamo rukovodstvo Elektroprivrede da, nakon eksplicitne demonstracije nesposobnosti rukovođenja preduzećem, podnese ostavke i prepusti upravljanje ovim privrednim društvom nekome ko je sposoban da odgovori potrebama građana i potrošača na našem tržištu.

Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član