Marstjepović: Ponovo pozivamo Demokrate da objasne građanima Bara zašto uništavaju njihovu i budućnost grada; upoznajte javnost da imate novog opozicionog lidera u Baru

Iako veoma nevješto i manipulativno, kroz njima svojstvena duhovita saopštenja i objavama njihovog Barskog neđeljnika, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa veoma važnih teme kakva je svakako Prostorni plan Crne Gore i dalji razvoj našeg grada, Demokrate Bar se moraju suočiti sa činjenicom da svojim postupcima i djelovanjem, otvoreno podržavaju uništenje grada kroz podršku izgradnje gasne elektrane, kroz podršku uništenja čak osam crmničkih sela i njihovih kulturno-istorijskih spomenika i podršku otvaranju novih kamenoloma, za koja danas tvrde da predstavljaju osnovu za razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.

Politička licemjernost ove grupacije se ogleda u tome da, kao partija „političkih beskičmenjaka“ kako je nazivamo ne samo mi, već i njihovi koalicioni partneri u državnoj vlasti, danas zdušno podržava sve ove projekte, pokazujući da je njihovo političko djelovanje u odnosu na pitanje istraživanje nafte i gasa, čemprese i kamenolome bilo samo manipulacija građanima koji su iskreno bili zabrinuti za ova pitanja, a koji su bili iskorišćeni od strane ove, ali i drugih partija i pojedinaca isključivo zarad političkih interesa.

E upravo zbog toga vas pozivamo da odgovorite javnosti i građanima i zbog toga razotkrivamo vaše političko djelovanje uvažene kolege odbornici i poslanici Demokrata iz Bara. Nije li nekorektno da i ova pitanja politizujete, mijenjate teze u vašim reagovanjima i bavite se trivijalnim stvarima.
Odgovorite građanima Bara zbog čega danas podržavate ove projekte koje uništavaju našu i budućnost naše djece, zbog čega nećete i ne smijete da kažete da se Prostornim planom Crne Gore makar malo izmjesti trasa auto-puta, da se ne uništi osam crmničkih sela, već da im auto-put bude osnova za dalji razvoj. Odgovorite građanima Bara da li gasna elektrana za vas predstavlja dalji razvoj Luke Bar, koja je danas pod vašim vođstvom nažalost dotakla dno kao nikad u njenoj istoriji. Odgovorite građanima Bara da li kamenolomi predstavljaju osnov za otvoranje radnih mjesta, iako ste koliko prije četiri godine Bar nazivali „gradom kamenoloma“.

Takođe smo vam i na sjednici Skupštine opštine poručili da vašim duhovitim, neozbiljnim i zlonamjernim političkim nastupima u vezi liderstva i vođstva u lokalnoj vlasti nećete uspjeti ostvariti vaš cilj. Lokalna vlast u Baru treba da vama i vašim partnerima, ako ih uopšte i imate, bude primjer uspješnog funkcionisanja, ozbiljnosti u radu, transparentnosti i zaštiti interesa grada. Zbog toga neće uspjeti vaši pokušaji političke destrukcije i nećemo dozvoliti da u Baru zavlada politički haos koji ste vašim djelovanjem uspjeli da uvedete u Budvi, Tivtu, Andrijevici, drugim gradovima u kojima ste na vlasti i u cijeloj državi.

Kada je u pitanju liderstvo, mislimo da je red da upoznate vaše članove, partijske organe, generalnog sekretara i partijske šefove da je vaša partija i opozicija u Baru dobila novog lidera, koji vas zaista u svojstvu pravog lidera, pred sjednice Skupštine opštine okuplja u njegovim partijskim prostorijama, bez prava na kašnjenje i izdaje političke smjernice i naloge koje servilno morate ispunjavati. Dakle, želimo da ekskluzivno upoznamo javnost da je upravo nakon šest godina Demokratama i opoziciji u Baru, nakon što su im u državnoj vlasti šefovi postali Spajić i Mandić, od skoro to u Baru Radomir Novaković Cakan. Toliko o principijelnosti, poštovanju i liderstvu.

Andrea Marstjepović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član