Ivezaj: Lokalna vlast stopira rad vrtića, uradili smo sve što je do nas

Povodom navoda o rezultatima rada aktuelne lokalne samouprave, odnosno izgradnje vrtića u Tuzima, a u cilju potpune informisanosti javnosti i prezentiranja činjeničnog stanja želim ukazati da je vrtić u vrijednosti od 1,7 miliona eura planiran, finansiran i implementiran od strane Vlade Crne Gore, odnosno resornog Ministarstva prosvjete uz asistenciju prethodne gradske uprave na čelu sa Demokratskom partijom socijalista.

Uprkos hvalospjevu aktuelne vlasti, opšte poznata je činjenica da je koalicija predvođena DPS-om, prepoznavajući interes građana a posebno značaj obrazovanja budućih generacija ustupila na korišćenje zemljište na kojem se vrtić danas nalazi, kao i oslobodila plaćanje komunalija u vrijednosti od 400,000 eura. Stoga, bez naše inicijative i dobrog menadžmenta, Tuzi danas ne bi imale vrtić.

Ipak, uprkos našim naporima da najmlađim građanima obezbjedimo dostojan edukativni razvoj, aktuelna vlast iz nepoznatih razloga kao da čini sve da do toga ne dođe. Nedostatak saobraćajne infrastrukture odnosno uređenje ključne saobraćajnice koja vodi do vrtića, uslovila je i odložila početak njegovog rada iako je prethodna vlast sve aktivnosti završila u planiranom roku.

Zbog čega aktuelna vlast nije uradila ono što je predviđeno, obećano, te za šta postoje opredijeljena finansijska sredstva nije jasno. A odgovor na pitanje da li je riječ o neznanju, neažurnosti ili političkom inatu ostaviću građanima Tuzi da procijene.

Simon Ivezaj, odbornik u SO Tuzi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član