DPS: Premijerka Velike Britanije Tereza Mej čestitala Đukanoviću

Premijerska Velike Britanije Tereza Mej čestitala je Predsjedniku Milu Đukanoviću izbor na dužnost Predsjednika Crne Gore.

U čestitki Mej se kaže:

„Dok obilježavamo 140-tu godišnjicu diplomatskih odnosa između naših zemalja, radujem se daljem jačanju naših bilateralnih odnosa, kao i izgradnji saradnje u okviru NATO-a, gdje Crna Gora ima dragocjenu ulogu. Posebno sam zahvalna Crnoj Gori za solidarnost nakon incidenta u Salisburiju. Nadam se da će naše države nastaviti da rade zajedno protiv destabilizujućih ruskih akcija širom našeg kontinenta.

Pozdravljam Vašu snažnu posvećenost euroatlantskoj vokaciji Crne Gore. Ekonomske reforme, jačanje vladavine prava, borba protiv korupcije, i izgradnja snažnih i nezavisnih institucija vitalne su za budući prosperitet Crne Gore, kao i za vaš napredak u evropskim integracijama. Mi ćemo nastaviti da podržavamo Crnu Goru na tom putu.

Naš Samit za Zapadni Balkan u Londonu u julu je potvrda naše posvećenosti našim susjedima na Zapadnom Balkanu. To će biti prilika da unaprijedimo naše zajedničke ciljeve bezbjednosti, prosperiteta i demokratije širom regiona. Radujem se saradnji sa Vama u narednim mjesecima, dok radimo na pripremi Samita“.

Služba za informisanje Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član