DPS: Opozicija da prevaziđe međusobne animozitete i pristupi radu Odbora

Stalni pozivi vladajuće koalicije opoziciji da prekine bojkot i vrati se u Skupštinu i radno tijelo za izborno zakonodavstvo, nijesu bili uzaludni. Opozicija je prekinula bojkot, i sada čekamo da se pridruže vladajućoj većini u Odboru.

Suštinski to je pobjeda naše politike, koja ima za cilj da unaprijedi društveni i politički ambijent u državi. Ipak, aktivan odnos crnogorske opozicije prema institucijama koje su do nedavno bojkovali, najava je drugačijeg odnosa naše konkurencije prema politici, što nas raduje jer označava pobjedu demokratije na crnogorskoj političkoj sceni.

Ovim putem pozivamo opoziciju da pristupi radu Odbora, u okviru koga su, u skladu sa preporukama međunarodnih institucija, vladajuća većina, predstavnici nevladinog sektora i akademske zajednice već pripremili napredna zakonska riješenja. Pozivamo opoziciju da ostavi po strani međusobne animozitete i komplekse u odnosu na DPS, zarad višeg i važnijeg cilja. Pozivamo opoziciju da ne opstruira proces unaprijeđenja izbornog ambijenta, jer će na taj način samo sebe izolovali iz političkog takmičenja, kao što su već sebe nizom neodgovornih poteza, izmjestili iz kruga ozbiljnih društvenih činilaca. Vjerujemo da bi pokušaj opozicije da izbjegne rad na poslu koji je vladajuća većina, sa predstavnicima NVO-a i akademske zajednice, a u stalnoj komunikaciji sa međunarodnim partnerima u ovom procesu, dovela na ozbiljan nivo, crnogorska javnost tumačila kao neodgovornost i strah od izborne provjere.

Uvjereni smo u pobjedu aktuelne vladajuće koalicije na sljedećim izborima, upravo zbog napretka koji je Crna Gora napravila u proteklom periodu. Unaprijeđeni izborni ambijent samo će potvrditi demokratičnost naših pobjeda, i istovremeno, eliminisati sve alibije naše opizicije za njihove poraze.

Zato pozivamo crnogorsku opoziciju da, zarad većeg cilja i interesa crnogorskog društva, budu odgovorni, prevaziđu međusobne animozitete i svađe, da obmane zamijene istinom, nerad radom, a mržnju  dobrom namjerom, najprije prema crnogorskom društvu.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član