DPS Herceg Novi: Ugrožena imovina i funkcionisanje Instituta Igalo

Kandidat za poslanika sa izborne liste koalicije „Zajedno!“, gospodin Andrija Radman razgovarao je sa građanima Igala.

U razgovoru su posebno istaknuti problemi koji se tiču nepripremljenosti za predstojeću turističku sezonu i činjenice da je za goste koji već dolaze u Igalo, posebno u Institutu Igalo, sačekalo nezavršeno šetalište i drugi građevinski radovi.

Neizbježno je bilo pitanje problema sa kojima se suočava nosilac zdravstvenog turizma Crne Gore, Institutu Igalo AD.

Neprihvatljivo je da se ovaj biser Crne Gore, rehabilitacioni centar poznat širom Evrope i svijeta, pružalac tercijalnih zdravstvenih usluga građanima Crne Gore, našao u situaciju da se bori za osnovnu egzistenciju.

Nemogućnost da se zaposlenima obezbijedi plata više mjeseci, što je uzrokovalo niz štrajkova, urušeni bazen Instituta, neotvaranje prve faze, upućuje na namjeru da se ovaj, za hercegnovske uslove gigant, ugasi.

Podsjećanja radi, vlast koja je vodila Crnu Goru do 30. avgusta 2020. godine ni u jednom momentu nije ugrozila poslovanje Instituta, funkcionisanje je bilo na očekivanom nivou a inoprogrami su se proširivali.

Ni jedan dio imovine nije otuđen za čitav period velikih kriza kroz koje smo prolazili, ni jedna nesigurna privatizacija nije prošla a Institut je bio na bijeloj listi poreskih obveznika.

Sada je sve ugroženo. Imovina Instituta je dovedena u pitanje, za inoprograme se bojimo da će se ugasiti.

Koalicija „Zajedno!“ takvo stanje neće dozvoliti.

Mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju garantuju da će se Institut oporaviti, da će se naći optimalan način da nosilac zdravstvenog turizma Crne Gore zablista u punom sjaju a da Igalo kao liječilišno mjesto otvori nove prespektive svog razvoja.

Niko nema pravo da urušava sve ono što su generacije stvarale, zbog čega se Herceg Novi odricao nekih drugih ulaganja i što je brend Igala, Herceg Novog i Crne Gore.

Izazivanje vještačke krize u Institutu Igalo AD treba razotkriti i ukazati na odgovornost onih koji su doveli do tog stanja.

Kandidat za poslanika, Andrija Radman i okupljeni građani su jedinstveni u tome da je krajnji momenat da se preduzmu hitne i efikasne mjere.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član