DPS: DF danas u Šavniku pokazao zašto međunarodna zajednica na njih gleda kao proizvođače haosa po nalogu Moskve i Beograda

Ovim putem želimo da obavijestimo predstavnike međunarodne zajednice o skandaloznom i protivzakonitom ponašanju DF na ponovljenim izborima u Šavniku. Po istom principu od prošle nedjelje, ova grupacija koja čini sastavni dio koalicije “Za budućnost Šavnika”, pokušava da na grub i bahat način ometa proces glasanja.

Smatramo da policija i tužilaštvo nijesu u stanju da se sami izbore sa demonstratorima đilkoškog, divljačkog i prostačkog ponašanja, koji su se drznuli i sebi dali za pravo da građane, koji imaju biračko pravo u Šavniku, shodno jedinom kriterijumu da li su ili nijesu prepoznati kao podržavaoci nazadne, antievropske politike DF, razvrstavaju u dvije kolone.

Nedopustivo je u 21. vijeku da destruktivni pojedinci sprječavaju građane da obave svoju građansku dužnost, čime povrjeđuju i jedno od najširih ljudskih prava, a to je pravo na slobodu, u konkretnom slučaju slobodu izbora.

Jasno je da su crnogorske institucije za ove dvije godine unazađene do te mjere da nijesu kadre da se nose sa pritiskom koji je prouzrokovan od strane bukadžija i primitivaca, pa samim tim ni sposobne da daju puni doprinos daljoj demokratizaciji društva.

Ono što DF manifestuje u Šavniku je odraz politike vječitih luzera, koji nemaju osnovnu ni političku kulturu da prihvate politički poraz. Danas je jasnije, nego ikad prije, da je morao da se desi 30. avgust 2020. godine kako bi DPS pokazala šta u Crnoj Gori znači biti istinski borac za demokratiju i vladavinu prava kroz mirnu predaju vlasti.

Budući da su izbori u Šavniku davno prerasli značaj lokalnih izbora, te da svjedočimo upornom, besprizornom i bezočnom narušavanju izbornog procesa, smatramo da je izuzetno važno sa ovim upoznati i ambasadore i predstavnike međunarodnih institucija u Crnoj Gori. Svojim protivzakonitim ponašanjem, maltretiranjem birača i pokušajem sprječavanja građana da iskažu svoju izbornu volju, DF je danas najbolje objasnio zašto na njega svi međunarodni faktori gledaju kao na stranku koja po nalogu Beograda i Moskve permanentno proizvodi haos u Crnoj Gori.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član