DPS: Da li ministar mijenja državni stav po pitanju Kosova ili se samo zabrinuo da ne prođe kao Gorčević

Današnji pokušaj ministra Ivanovića da relativizuje stav svoje koleginice ministarke Maide Gorčević koja je u Tirani rekla da će Crna Gora glasti za prijem Kosova u Savjet Evrope, i za to dobila uvrede od predsjednika Srbije, novi je vid podešavanja spoljne politike po zahtjevima bivšeg Demokratskog fronta, ili pak izraz straha ministra vanjskih poslova da jasno saopšti stav, i prođe isto kao i njegova koleginica.

Naime, na pitanje šefa poslaničke grupe DPS, Andrije Nikolića, kako će Crna Gora glasati, Ivanović je vidno izbjegao odgovor i kazao da će kada pitanje članstva Kosova dođe na dnevni red Komiteta ministara, Crna Gora, slijedeći svoje vanjskopolitičke principe, uz razmatranje ishoda glasanja Parlamentarne skupštine, “zauzeti svoj stav”.

Ostaje nam da se pitamo da li je u pitanju strah ministra Ivanovića da i on ne dobije verbalnu ćušku iz Beograda, ili je ovo još jedan primjer podilaženja bivšem DF-u, koji zastupa spoljnopolitičke ciljeve druge države u crnogorskom Parlamentu. Odgovor na pitanje da li je pozvao ambasadora Srbije da mu uruči protesnu notu zbog uvreda ministarke Ivanović je prećutao. Sad je jasno, zbog čega.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=-uY-jqw8Tvo (Početak rasprave Nikolića i Ivanovića 03:17:08 – do kraja)

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član