DPS Berane : Mržnja ne pripada “Gradu vjesniku mira”

Izvršni odbor Demokratske partije socijalista Berana najoštrije osuđuje manipulacije i sijanje mržnje koje ovih dana dolazi sa više strana, a sve pod plaštom navodnih oduzimanja vjerskih prava i sloboda. Minuli dani su, zapravo,  pokazali da sve ove manipulacije određenih političkih subjekata i njihovih sljedbenikapredstavljaju  nastavak aktivnosti iz oktobra 2016. godine, te da nemaju nikakve veze sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti. 

Da je to tako, potvrđuju i prijetnje koje se ovih blagih dana čuju od njih, a upućene su uglednim pojedincima ili institucijama. Izlivi nacionalizma ogolili su one partije koje se predstavljaju građanskim, a one druge potvrdili kao rušitelje multinacionalnog i multivjerskog sklada po kojem se naš grad i naša Crna Gora prepoznaju.

Uvjereni smo, da će podjela vlasti u Crnoj Gori biti poštovana od svih, te da će svako na odgovoran način obavljati poslove iz svoga ustavnog djelokruga. Odvojenost države i crkve svima jasno pokazuje nadležnosti i jednih i drugih, te zloupotrebe i manipulacije koje dolaze sa crkvenih adresa predstavljaju grubi pokušaj miješanja u rad državnih institucija.

Teške riječi koje su se ovih blagdana čule u Beranama ne priliče našem gradu koji je „Grad vjesnik mira“, nego sve nas, upravo, ovo priznanje obavezuje na suzdržanost i čuvanje i njegovanje dobrih komšijskih, međunacionalnih i međuvjerskih odnosa.

Pozivamo sve naše sugrađane da ne nasijedaju na manipulacije onih koji ne misle dobro Beranama ni Crnoj Gori. Okupimo se svi oko jednog cilja, a to je prosperitetna Crna Gora koja predstavlja zajednički dom svih nas.

DPS Berane 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član