DPS Berane: DPS baštini antifašističke vrijednosti i odlučna je u borbi protiv pojava fašizma

Juče je u Beranama lista „Da, za Berane i Crnu Goru“ održala tribinu o antifašizmu, pod nazivom “Antifašizam danas”. Na tribini su pored nositeljke pobjedničke liste, predsjednice Opštinskog odbora DPS Berana i poslanice dr Lidije Kljajić, učestvovali i odbornik u SO Berane, profesor istorije Vlajko Radović, predsjednik Opštinskog odbora UBNOR-a i antifašista, potpredsjednik Opštinskog odbora DPS Berana Bogdan Joksimović.

Prisutne je pozdravila dr Lidija Kljajić koja je saopštila da se u posljednje vrijeme u javnosti mnogo govori o antifašizmu za koji kaže da predstavlja univerzalnu vrijednost i jedan od najvažnijih elemenata civilizacijskog vrijednosnog sistema.

“Tekovine antifašističke borbe iz Drugog svjetskog rata danas su ozbiljno ugrožene jer svjedočimo eskalaciji istorijskog revizionizma, pojavi ostrašćenih neofašističkih pokreta, mnoštva falsifikata i prije svega odsustvu adekvatnog odgovora takvim pojavama”, rekla je poslanica DPS-a.

Ona je podsjetila da je naš grad bez malo četiri decenije nosio ime Ivangrad, po narodnom heroju Ivanu Milutinoviću, te na činjenicu da je iz ovih krajeva poteklo 27 narodnih heroja.

“Naša partija baštini antifašističke vrijednosti i odlučna je u borbi protiv pojava fašizma”, poručila je dr Kljajić.

U svom izlaganju Bogdan Joksimović je istakao da vrijednosti antifašizma nemaju alternativu i da se mogu i moraju odbraniti u ovom mračnom periodu kroz koji prolazi naša država.

“Antifašizam je snažna emocija, ljudska potreba i budućnost nas i naše djece”, naveo je Joksimović.

Dugogodišnji profesor istorije u našem gradu Vlajko Radović, podsjetio je na važne istorijske činjenice koje potvrđuju i ukazuju da je antifašizam iz svakog teškog perioda, kada su ga željeli pokoriti, izlazio jači.

“Razlog za tako nešto jeste ispravnost ideje, ali i zasluga heroja svog vremena. Siguran sam da će tako biti i ovog puta”, istakao je Radović.

Opštinski odbor DPS Berane  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član